Psiha

Psiha

Razbudite se jutarnjim seksom!

Za većinu nas, zvuk budilice nije dočekan radosnim pozdravom. Zašto ne biste promijenili svoj način buđenja i dan započeli na sretniji način?

Umjesto klikanja gumba snooze na mobitelu i vraćanja pod poplun okrenite se partneru i objeručke prihvatite njegov jutarnji pozdrav (metaforički rečeno, ali i doslovno). Jutro koje počinje seksom moglo bi promijeniti tijek ostatka dana i obojiti ga nešto vedrijim bojama. Ujedno ćete se i brzo ugrijati i uštedjeti na grijanju…

Koje su to dobrobiti jutarnjeg seksa?

Osobe koje se seksaju ujutro imaju veću razinu hormona oksitocina, a zbog njega se osjećamo zaljubljenima. On olakšava povezivanje s partnerom, smanjuje razinu stresa u mozgu i ublažava simptome depresije. Ista je kemikalija odgovorna za smanjenje krvnog tlaka, pobjedu nad umorom i infekcijama.

  • (Jutarnje) vođenje ljubavi otpušta neurotransmitere serotonin i dopamin koji su odgovorni za prirodnu “opijenost“. Uz njih ćete se ljepše osjećati.
  • Lakše ćete se razbuditi ako dan započnete “akcijom“. Možda vam čak ni kava neće trebati.
  • Vođenje ljubavi ostavit će traga na vašem tonusu mišića, imunitetu, koži, kosi i noktima. Doslovce ćete se proljepšati!
  • Osobe koje se seksaju ujutro tri puta tjedno mogu sniziti svoj rizik od srčanog ili moždanog udara. Ovo je zanimljiviji način zaštite od bolesti srca nego prestanak pušenja ili pridržavanje pravila uravnotežene prehrane, zar ne?

Prije počinka obavezno očetkajte zube, a ujutro posegnite za mentol bombonima – zadah je najgora stvar kojom možete iznenaditi partnera. Imajte prezervative (ili neki drugi oblik zaštite) pri ruci kako se ne biste morali ustati iz kreveta.

… i ne zaboravi nas
lajkati na Facebooku.
Nije obavezno, ali je lijepo od tebe 🙂

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo