Psiha

Psiha

Što je večeras na rasporedu: seks ili večera?

Žene više razmišljaju o hrani nego o seksu, tvrde britanski istraživači.

Znanstveno je dokazano kako prosječan muškarac dnevno ima 11 erekcija. Istina, njih devet se dogodi za vrijeme sna, ali zato muškarac na seks pomisli 13 puta dnevno. Nije teško odgovoriti na pitanje što bi oni radije vidjeli na meniju navečer, seks ili večeru…

Stvari su nešto drugačije kada su u pitanju pripadnice nježnijeg spola. Naime, prema studiji koju je proveo gigant za dijete Atkins, čak 54 posto žena koje drže dijetu priznalo je kako se po njihovim mislima više mota hrana nego akcija ispod plahte. Od 1300 ispitanica, čak jedna četvrtina doživljava dijetu bitnijom od svog partnera, prenosi She.hr.

Nadalje, kod svake desete žene grižnja savjeti je veća kad prekrše pravila dijete nego kad varaju partnera. Možda su pobrkale lončiće, a možda im je dijeta zaista bitnija od osjećaja sigurnosti i ljubavi koje dobivaju iz veze.

“Dijeta nikada ne bi smjela postati opsesija. To nije zdravo i može biti kontraproduktivno. Tko želi da njihova dijeta negativno utječe na njihov život?“, tvrdi Linda O’Byrne, glavna nutricionistkinja kompanije Atkins.

Slične poražavajuće rezultate za ljubav pokazala je i nedavna britanska studija proizvođač pahuljica Special K među 2.200 Britanki, koje su upitane kako bi se osjećale kada bi mogle obući stari par traperica u koje više ne stanu. Čak je 29,1 posto odgovorilo da bi taj osjećaj bio bolji od seksa, a 28,9 posto bira taj osjećaj pred promaknućem na poslu. Loša vijest za muškarce: svaka bi deseta žena radije stala u svoje stare traperice nego bila zaprošena!

Što je Atkinsova dijeta?

Atkinsova dijeta podrazumijeva unos namirnica bogatih proteinima. Istovremeno, unos ugljikohidrata treba biti ograničen na najmanju moguću mjeru. To će, tvrdi njen tvorac, pomoći organizmu da se riješi naslaga sala. Pobornici Atkinsove dijete tvrde kako je ona vrlo jednostavna i lagana za održavanje. Naime, za vrijeme njenog provođenja nećete biti gladni je ne morate vagati namirnice.

… i ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od vas! 🙂

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo