Psiha

Psiha

Umirovljenici, ključ sreće je u seksu!

Mnogi se svježi umirovljenici pitaju kako mogu ublažiti stres zbog prestanka radnog odnosa i na koji se način mogu zabaviti? Odgovor je: seksom!

Naime, američki su istraživači ustanovili kako su seniori sretniji ako se često seksaju.

Osobe starije od 65 godina čiji spolni život nije u tolikoj mjeri aktivan i dalje su sretne i zadovoljne svojim životom, no zahvaljujući istraživanju floridskog sveučilišta znamo kako će često vođenje ljubavi značajni faktor predviđanja sreće u braku, ali i općeg smisla zadovoljstva u životu. S time da treba razlučiti kako riječ “često” ipak podrazumijeva rjeđu frekvenciju kod starijih osoba nego kod mlađih.

Prema njihovim rezultatima, 60 posto seniora smatralo se vrlo sretnima, a oni su vodili ljubav barem jednom mjesečno. S druge strane, njihovi vršnjaci koji se ne seksaju često smatraju kako su zadovoljni svojim životom, ali ne i brakom.

“Ovo je istraživanje bitno je za razumijevanje veze između seksa i sreće nam može pomoći u razvijanju zdravstvenih intervencija za sve veću populaciju umirovljenika. Možda je vrijeme da razmišljate o kreativnim intervencijama koje mogu pomoći starijim osobama postati seksualno aktivnijima”, objasnila je Adrienne Jackson, voditeljica studije.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo