Psiha

Psiha

Vodič za siguran seksting

Bilo kakvu vrstu javnog posla da obavljate, ako stremite k tome da postanete javna osoba ili uspješni i respektirani u svom poslu, zaboravite na ovakav način dopisivanja.

Napredak tehnologije je nešto čemu smo svakodnevno svjedoci. Sukladno tome i mogućnosti u komuniciranju su sve veće. Danas, kad se nekom javite putem jednog od mnogobrojnih čuda tehnologije, vaša poruka stiže na cilj samo par trenutaka kasnije. Često proradi i mašta. Jer zašto ne iskoristiti benefite brzine prijenosa informacije i isti tren s osobom koja nije pored vas malo začiniti razgovor?

Znate li što je seksting?

Kombinacija seksualno eksplicitne poruke i fotografije danas je poznata pod uvriježenim terminom seksting. Možda mislite da nema ništa loše u tome da začinite svoj ljubavni život u trenucima kada niste fizički prisutni s osobom koju volite ili koja vas privlači. Ipak, morate biti svjesni potencijalnih opasnosti koje takva zabava donosi.

Bilo da se radi o vašem dečku kojeg dobro poznajete ili o nekoj novoj osobi s kojom tek započinjete intimna druženja i razgovore, razmislite još jednom je li seksting ono što želite. Ono što se čini bezazlenim zadirkivanjem u jednom trenu, može kasnije prouzročiti puno veće posljedice.

Nikada ne možete biti sigurni da osoba kojoj šaljete takvu poruku je jednostavno neće proslijediti nekom trećem. Tada priznajte je napravljeno puno više štete nego koristi. Isto vrijedi i za mogućnost slanja poruke krivoj osobi. Vjerujemo da je to zadnje što biste željeli da se dogodi s vašom fotografijom (ili porukom) u nešto slobodnijem izdanju. Zamka je postavljena i u trenutku kada više niste u vezi s tom osobom. Onda vam je najmanje potrebno razmišljati o tome gdje bi mogla vaša seks poruka ili fotografija završiti. A pogotovo ukoliko je prekid veze bio buran i još su posrijedi osjećaji ljutnje, uvrijeđenosti ili čak mržnje.

Stoga, prije upuštanja u ovu i ne baš bezazlenu avanturu, uzmite u obzir par savjeta za siguran seksting.

1. Pronađite pravo vrijeme i količinu

Pazite da ne upadnete u zamku i prenaglite s odlukom. Prerano slanje takvih sadržaja ne ostavlja dobru sliku o vama kod potencijalnog primatelja. Ne želite ostaviti dojam da to olako radite sa svima. Također ako i dođe do toga, pazite na količinu takvih poslanih poruka.

2. Pazite što pišete

Skoncentrirajte se i provjerite dva puta sadržaj teksta. Krivo utipkana riječ može promijeniti smisao cijele poruke.

3. Oprezno s golotinjom

Šaljete li sliku s obnaženim intimnim dijelovima tijela, potrudite se lice izostaviti s fotografije. Tako ste sigurni da samo vi znate jeste li vi na slici ili ne.

4. Ne sekstajte pijani

Koja kapljica više će vam sigurno dati hrabrosti da se upustite u ovakav način komunikacije. Razmislite hoće li vam i sutra nakon što se otrijeznite biti drago da ste takvo što i napravili ili ćete udarati glavom o zid kada pogčedate situaciju u folderu s poslanim porukama.

5. Obrišite poruku nakon slanja

Jedino tako možete biti sigurni da poruku s eksplicitnim tekstom ili škakljivom fotografijom naknadno neće vidjeti nitko tko ne bi trebao. Ponekad se može dogoditi da se i vaš mobitel nađe u krivim rukama.

6. Mislite na budućnost

Bilo kakvu vrstu javnog posla da obavljate, ako stremite k tome da postanete javna osoba ili uspješni i respektirani u svom poslu, zaboravite na ovakav način dopisivanja. Ovaj zadnji savjet je vama jedini bitan i njega bi se svakako trebali pridržavati.

Kako god na kraju da odlučite po pitanju sekstinga, savjetujemo vam da dobro promislite prije nego se upustite u ovakav vid zabave. Opasnosti postoje, ali postoje i načini kako ih zaobići. Sada kada ste upoznati s obje strane priče, sami ćete najbolje zaključiti isplati li se ljubavni plamen podgrijavati putem poruka na mobilnom telefonu. I zapamtite moderna tehnologija sve pamti!

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo