Psiha

Psiha

Vratite požudu u vezu

Duge veze često znaju nakon nekog vremena izgubiti onaj elektricitet koji je spojio partnere na samom početku. Pritom se ne istroši veza, već partneri. Postanu robovi rutine i navike te se stoga često pitaju postoji li još uvijek obostrana požuda.

Knjiga koja bi svakom paru dobro došla i riješila ovakve i slične probleme svakako je “Velika knjiga seksa”. Nije riječ o Kamasutri, već o jednoj novoj knjizi originalnog naziva “Men´s Health Big Book of Sex“. Vrući je to vodič do seksa iz snova, pun savjeta za bolju i vatreniju vezu. Djelić ove fantazije koju možete naručiti preko raznih internetskih trgovina, odnosi se i na načine pomoću kojih možete unijeti osvježenje i adrenalin u svoj odnos s partnerom.

1. Naučite se smijati s njim

Ankete pokazuju kako je prosječnom muškarcu na ženi najprivlačniji njezin smisao za humor. To ne znači da morate biti brzi na vicevima i forama, već se jednostavno naučite uživjeti u njegovu priču i od srca joj se nasmijati – to je znak intelektualne kompatibilnosti.

U smijanju će vam pomoći i romantične komedije. Ukoliko ste preumorni došli s posla i nemate volje ni za čim, pogledajte dobar film ovog žanra. I da ne bi bilo zabune, muškarci ih vole jednako koliko i žene. Gledanje filmova koji sadrže romansu povećavaju razinu oksitocina koji se luči prilikom orgazma i koji je zaslužan za osjećaje zadovoljstva, nježnosti i privrženosti.

2. Proširite ljubavni vokabular i dodirne točke

Ukoliko govorite svom partneru one slatke dvije riječi prije nego poklopite slušalicu ili zaspite, s vremenom i to postane refleks. Iskazujte ljubav i drugim riječima kao što su: dragi, medeni ili šećeru. Muškarci uživaju u seksualnoj bliskosti isto koliko i žene, stoga uzmite svog partnera za ruku, mazite ga i pazite. Dodirujte njegova bedra i dajte mu kratak, ali strastven poljubac. Oduševit će se vašom senzualnošću.

Ono što će vas svakako zbližiti je i tinejdžersko dugo ljubljenje. Ljubite se desetak minuta bez prestanka, a potom odrastite i pripremite se za još vrući seks.

3. Promijenite lokaciju i vrijeme za vođenje ljubavi

Spavaća soba s vremenom dosadi jer ste dosad isprobali sve poze na svim površinama. Pokušajte voditi ljubav vani na otvorenom ili u kupaonici pred ogledalom. Jeste li probali seks pod tušem?

Zapišite vrijeme za seks u raspored. Iako će većina reći kako je to krivo i dosadno, u današnje vrijeme možda je jedini način. S obzirom da ste zauzeti i vi i vaš partner, ovako ćete lakše organizirati vrijeme provedeno zajedno. A i kad otvorite svoj rokovnik i vidite tu magičnu riječ, trčećim korakom požurit ćete kući.

4. Budite otvoreni i pripremite se za bolju predigru

S partnerom trebate dijeliti i najdublje tajne, želje i fantazije bez straha. Razgovarajte o vrućim snovima, a zatim ih realizirajte.

Iako je ženama potrebno više vremena da se uzbude, i muškarcima je predigra jako bitan dio. Osim toga, pomaže uskladiti povjerenje jedne i druge strane, a muškarcima daje bolju kontrolu nad ejakulacijom.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo