Izbacite plišane igračke iz bebinog krevetića! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Izbacite plišane igračke iz bebinog krevetića!

Ako i vaša beba spava s omiljenom plišanom igračkom, vrijeme je za promjenu potencijalno opasne navike. Pedijatri naime upozoravaju kako mekane plišane igračke mogu ugušiti dijete tijekom sna. Stoga je udoban, a prije svega siguran ambijent iznimno ključan za bezbrižan san.

jSindrom iznenadne dojenačke smrti i dalje je vodeći uzrok umiranja djece mlađe od jedne godine. Kako bi se broj smrtnih slučajeva povezanih sa SIDS-om smanjio, stručnjaci preporučuju roditeljima da bebu prilikom stavljanja na spavanje obavezno okreću na leđa.

Osim toga, pedijatri preporučuju da površina bebinog krevetića bude čvrsta i kompaktna, a ne mekana. Uz to, u krevetiću se ne smiju nalaziti mekani predmeti poput plišanih igračaka i jastučića.

“Danas je moguće kupiti brojne, nepotrebne, potencijalno opasne proizvode za mališane. Beba vam neće zamjeriti ako ju stavite spavati u jednostavan krevetić lišen nepotrebnih i opasnih predmeta. Važna je jedino djetetova sigurnost”, pojašnjava američka pedijatrica dr. Lisa Martin

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo