Psiha

Psiha

4 stvari koje se uspješne osobe ne boje reći

Nezadovoljni ste svojom karijerom? Mislite da bi se stvari trebale razvijati u drugačijem smjeru? Nemojte se prepustiti struji – sami stvarajte svoj život.

Nezadovoljni ste svojom karijerom? Mislite da bi se stvari trebale razvijati u drugačijem smjeru? Nemojte se prepustiti struji – sami stvarajte svoj život.

Preuzmite kormilo i odgovornost za svoj položaj i potrudite se promijeniti ono s čime niste sretni. Pasivnim čekanjem nećete ništa postići – ključ je u vama. U vašem razmišljanju i ponašanju. Znate li koje stvari govore uspješni ljudi svakoga dana?

1. Evo što ja mislim…

Ova rečenica odmah (nadređenima, ali i kolegama) daje do znanja da ste o određenom problemu samoinicijativno razmislili i pokušali pronaći rješenje. Čak i ako ga nemate, možete ponuditi svoju analizu i tako olakšati drugima put do rješenja nekog problema.

Potkrijepite svoje razmišljanje argumentima, brojkama i logikom jer jedino tako možete zaslužiti poštovanje i autoritet.

2. Pogriješio sam

Sigurno ste se barem jednom dosjetili genijalnog plana koji se činio savršenim u teoriji, no kada se prenio s papira u realizaciju, istina je bila nešto drugačija i mnogi su to morali platiti. U tom slučaju se ne libite priznati svoju pogrešku. Tako ćete pokazati da ste svjesni svega što se događa oko vas i da preuzimate odgovornost za svoje postupke, bez obzira koliko oni ispravni ili krivi bili.

Potrebna je velika odgovornost i hrabrost reći da smo pogriješili, a tim korakom možete steći poštovanje kolega.

3. Bravo!

Mnogim zaposlenicima zadovoljstvo na radnom mjestu osigurava dobivanje priznanja za dobro obavljen posao, ali najčešće je riječ o “iščekivanju Godota”. Rijetki su poslodavci koji će čestitati svojim zaposlenicima na boljim rezultatima ili dobro odrađenom projektu. Ako možete – promijenite to!

Povećat ćete samopouzdanje i produktivnost zaposlenika ili kolega. djelujte pozitivno za pozitivne rezultate.

Ako niste na rukovodećoj poziciji, ništa vas ne sprječava da date priznanje kolegi za dobar posao. Recite da vam se svidio način na koji se pozabavio datim problemom i kako ste naučili nešto novo. Vrata će vam biti otvorena za daljnje savjete, što je od izuzetne koristi u korporativnom svijetu koji predstavlja utakmicu.

4. Trebam pomoć

Neovisno o tome u vezi čega trebate pomoć, nemojte se bojati zatražiti ju. Recite iskreno da se ne možete snaći i da vam treba svježa perspektiva ili znanje nekoga tko je već prošao kroz sličnu stvar.

Na taj način pokazujete svoju ranjivost, ali i spremnost učenja od drugih, što se cijeni ako radite u timu, jednako kao i to da znate slušati. Sve su ovo kvalitete dobrih rukovoditelja.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo