Psiha

Psiha

Ah, mrzim taj ponedjeljak!

Frustrira vas dosadna poslovna svakodnevica? Razlog je vjerojatno u premalo izazova. Otkrivamo vam šest načina da poboljšate situaciju.

Ponedjeljak ujutro. Posao zove, a on je opet tu – taj čudan osjećaj nezadovoljstva. Razlog vam je, naravno, nepoznat. Istraživanja pokazuju da trećini žena na poslu nedostaje izazova, no često toga nisu svjesne . Evo šest znakova da ste predobri za svoj posao.

k1. Uvijek te brži od drugih

Šef vas ljubazno moli da do sutra napravite 10 prijepisa. Imat će ih na stolu već istoga dana! Opet ste bili tako brzi da se kolege tuže kako uvijek dobivate najlakše poslove. No, daleko je to od istine. Brzina je mnogo puta pokazatelj da ste sposobni za zahtjevnije zadatke jer brzi radnici znaju mnogo bolje odrediti prioritete.

2. Uopće niste pod stresom

Kolege se žale na previše posla, samo vi uopće niste uzrujani. To se može činiti dobrim, no zapravo nije. Naime, postoji tzv. “dobar stres”, koji je svakome potreban za motivaciju i zadovoljstvo. On se razvija samo kroz napor, a izostane li, niste dovoljno angažirani. Hormoni stresa izazivaju osjećaj sreće jer ste nešto postigli.

3. Često griješite

Opet ste napravili nekoliko pogrešaka. Ne uzimajte šefovu kritiku previše k srcu, radije se upitajte u kojim situacijama vam se to događa. Pogreške zbog površnosti i brzopletosti često se potkradu kad obavljate poslove za koje ste predobri, jer nemate motiv za koncentraciju.

4. Bezvoljni ste

Kad već ujutro nemate volje za odlazak na posao, upozorenja je dovoljno. Naime, ako vam se radni dan sveo na odbrojavanje sati, znači da ne koristite svoje sposobnosti. Bezvoljnost nije znak lijenosti, nego je prirodna reakcija na nedostatak uzbuđenja.

k5. Dosadno vam je

Satima ste telefonirali prijateljicama, crtali čovječuljke po
spisima ili čitali – sve to pokazuje da nisu zadovoljene vaše duhovne
sposobnosti, pa kreativnost traži druge načine iskazivanja. Krajnje je
vrijeme da nešto poduzmete!

6. Ne pričate rado o poslu

Poslušajte se što kažete kad vas poznanik pita o poslu. Prikrivate li istinu? Nepoistovjećivanje s poslom je znak da se na radnom mjestu ne osjećate ugodno, jer zapravo želite više.

K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo