Psiha

Psiha

Darivanje nam grije srce

Tako glasi zaključak kanadskih istraživača, koji su ponudili nešto ljepšu sliku suvremenog čovjeka, neovisno o društvu ili kulturi. Naime, čak i u siromašnijim sredinama ljudi se osjećaju bolje kada izdvoje svoj novac za nekog drugog.

Stručnjaci Sveučilišta Simon Fraser iz Kanade su ustanovili pozitivnu vezu između dobrog osjećaja i trošenja novčanica na druge u 120 od 136 zemalja. Svoje mišljenje je dalo čak 235.000 osoba prosječno starih 38 godina.

Također, u sličnom pokusu za isto istraživanje, istraživači su studentima dali novac i zadatak: neka kupe sebi nešto ili djeci u obližnjoj bolnici. Studenti koji su poklonili slatkiše bolesnoj djeci bolje su se osjećali nego oni koji su sebe počastili.

“Iz evolucijske perspektive, emocionalne dobrobiti koje osobe iskuse kad pomognu drugima djeluju tako da ohrabruju velikodušno ponašanje koje je dugoročno korisno za ljudski opstanak”, objasnio je Simon Fraser, voditelj istraživanja.

Kako je darivanje prava tajna dobrog osjećaja i sreće, tako ćemo mi u Ordinaciji darivati vas u povodu uskrsnih blagdana! Svaki dan sljedećeg tjedna poklonit ćemo vam delicije koje će obogatiti vašu blagdansku trpezu. Bit će jaaaako finih stvari! 😉

… i ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od vas! 🙂

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo