Psiha

Psiha

Dobra komunikacija je pola uspjeha

Za dobru atmosferu u firmi, ali i uspješnu karijeru važno je znati uspostaviti uspješnu komunikaciju, zajednički jezik s kolegama, ali i šefovima.

Jer, kada se ljudi razumiju, sve je lakše, a radni zadaci svima idu bolje od ruke. Ako vam se čini kako ponekad baš i nemate uspjeha u komunikaciji, razmislite malo o vlastitom ponašanju, ali i ponašanju kolega. Pokušajte izvući pouke, primijeniti savjete stručnjaka. I najneugodniji se odnosi najčešće mogu pristojno izgladiti.

Učite na greškama

kSvatko može pogriješiti. Pa i vi. Biti u stanju priznati vlastitu pogrešku nipošto nije slabost. Naprotiv. Kolege će vas poslije toga samo još više cijeniti. No, iz svake pogreške izvucite pouku.

Kontrolirajte svoju ljutnju

Nemojte u trenutku eksplodirati jer vas je netko strašno razljutio. Doduše, mnogi će reci da je pravodobno iskazivanje emocija dobro za psihičko, pa onda i fizičko, zdravlje, ali na poslu ipak vrijede i neka druga pravila. Ništa se neće dogoditi ako najprije u sebi izbrojite do tri i potom pokušate mirno razjasniti stvar. Možda ste nečije riječi pogrešno razumjeli. A ako niste, problem će se uvijek efikasnije riješiti u smirenijoj atmosferi.

Problemi neka ostanu doma

Nemojte dopustiti da vam privatni, osobni i obiteljski problemi diktiraju radni dan i ponašanje na poslu. Dakako, s dobrom prijateljicom ili prijateljem, ako ih imate u firmi, možete u pogodnom trenutku popričati o svemu što vas tišti, ali ostale nemojte opterećivati. Ako ste loše volje, ne znači da u kontaktu s drugima morate biti primjetno mrzovoljni.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo