Psiha

Psiha

Jeste li poslali seksi poruku na krivi broj?

Seksting na krivi broj mobitela može biti prava noćna mora.

Jeste li ikada poslali seksi poruku na krivi broj? Takav strašan osjećaj nakon pritiska gumba “pošalji” iskusila je svaka sedma osoba! Tak barem stoje rezultati britanskog istraživanja koje je proveo portal za osiguranje mobitela MobileInsurance.co.uk.

Seksting je kovanica online generacije koja označava dijeljenje vlastitih ili tuđih golih slika, video isječaka i vođenje seksi razgovora preko mobitela ili računala. Ovaj popularni oblik zavođenja krivo je “sjeo” za jednu od sedam ispitanih osoba koje su svoju golišavu sliku ili napaljujuću poruku poslale na krivi broj – čak je desetina ovih nesretnika neugodno iznenadila nekog člana obitelji. Također, jedna četvrtina ispitanika poslala je seksi sadržaj bivšem partneru, a 17 posto kolegi.

Kako su se suočili s ovom situacijom koja podsjeća na horor film? Klasično, 39 posto ispitanika pretvaralo se kao da se ništa nije dogodilo, 44 posto se iskreno ispričalo, dok je lukavih 11 posto stalo iza svojih eksplicitnih dijelova ili stihova, tvrdeći kako su namjerno poslali takvu poruku ili sliku baš na taj broj. Bez zabune.

S druge strane, gotovo jedna petina ispitanika također je priznala kako su i oni dobili zalutalu seksi poruku ili golišavu sliku na mobitel.

“Često čujemo ljude kako se brinu da će sadržaji njihovih mobitela biti otkriveni kada ih prepuste servisu, ali oni se ne trebaju brinuti zbog naše politike povjerljivosti. To nas je natjeralo da razmislimo koliko često ljudi šalju rizične poruke i slike koje ne bi htjeli da završe u krivim rukama.

Broj osoba koje su slučajno krivo poslale škakljivu poruku bio je zaista šokantan, jednako kao i broj onih koji su članu obitelji poslali poruku. Ne mogu ni zamisliti kako su poslije toga razgovarali! To je stvarno neugodno. Ako želite biti sigurni, probajte izbjegavati mobitele za takvu vrstu sastanaka”, komentirao je glasnogovornik MobileInsurancea.

Jeste li vi imali slično iskustvo?

… i ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od vas!

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo