Psiha

Psiha

Navike koje sto posto uništavaju strast!

Postoje postupci i navike koje će sigurno narušiti svaki odnos i učiniti da strast u njemu nestane.

Možda ste već čuli priču od mame ili bake kako žena nikad ne bi smjela dočekati supruga u kućnom ogrtaču ili bez šminke. Iako nam u ovo doba “opuštenosti“ to zvuči previše, možda je baš takvo ponašanje krivo za sve veći broj raspada brakova.

Nemojte se previše opustiti

Gore smo spomenuli da bliskost i dobro poznavanje partnera nisu argument za ne brigu o sebi i svom izgledu. Možda bi se i žena bolje osjećala sređena i našminkana kad dočekuje supruga da se vrati kući s posla, možda bi – zbog komplimenata koje bi primila, bila i raspoloženija za nježnost i intimne trenutke. Izgled nije presudan, brinite i o svom mozgu. To što poznajete partnera godinama, ne znači da nemate o čemu razgovarati. Pronađite sami nove teme za razgovor.

Ne skrivajte osjećaje

Nikad, ali nikad ne skrivajte osjećaje pred partnerom! Zadržavanje negativnih misli može samo stvoriti nove probleme. Uostalom, znate sami da voljeti nekog znaći željeti biti uz njega i kad kola krenu nizbrdo… Biti uz partnera dok mu je teško je privilegija i zaslužen status. Konstruktivan razgovor je temelj svake dobre veze.

Pazite kako se izražavate

Prvo naučite razliku između razgovora i želje da budete u pravu. Bez obzira na to koliko vas partner naljuti, pazite kakve riječi izlaze iz vaših usta i koliko ružno zvuče. Iako nakon pomirbe sve se čini zaboravljeno, neke stvari se pamte i to što smo potisnuli osjećaje, ne znači da neće izaći na površinu. Možda baš tako da nam partner više neće privlačan. Govorite mirno i birajte riječi, vaš sretan život je u pitanju. Dodajmo da nikad u svađi ne spominjete u obrani stvari koje vam je partner rekao u povjerenju.

Ljubomora

Previše, osobito neosnovane ljubomore ubija svaki odnos. To je sve što morate znati.

A. A. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo