Otkrijte što prsti na stopalima otkrivaju o vama - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Otkrijte što prsti na stopalima otkrivaju o vama

Znate li da vam prsti na stopalima mogu reći mnogo toga o zdravlju i osobnosti?

Neke su studije pokazale kako dužina i oblik prstiju na stopalima govore mnogo o tome kakva ste zapravo osoba. Naravno, iako takve stvari treba uzeti sa zadrškom, zanimljivo je saznati podudara li se zaista nešto.

7 neobičnih ovisnosti s kojima se susrećemo svakodnevno

Palac

Ako vam je palac duži od ostalih prstiju to znači da ste bistra i kreativna osoba. Pronalazite genijalna rješenja za sve probleme. Imate tu mogućnost da vidite stvari iz različitih kutova i nikad vam ne manjka novih ideja. No, negativna strana je činjenica da imate problema s koncentracijom i dovršavanjem projekata do kraja.

Ako je vaš palac manji od nekoliko prsta to je indikacija da ste odlični u multitaskingu, odnosno obavljanju više poslova odjednom. Koristite šarm kako biste druge naveli da poslušaju vaše ideje.

5 znakova koji ukazuju na to da ste ovisni o jutarnjoj kavi

Drugi prst

Drugi prst na desnom stopalu pokazuje što želite u životu. Ako vam se želje ostvaruju, taj prst dotiče pod. No, ako nije tako, onda se između drugog i trećeg prsta nalazi razmak, što znači da pokušavate potisnuti emocije. Što vam je prst duži to imate više kvaliteta vođe. Dinamični ste i snalažljivi, ali vaša želja da sve bude kako treba može vas pretvoriti u šefa koji ne zna granice.

Ali, ako je vaš drugi prst manji, to znači da ste mirna osoba koja cijeni vrijeme za sebe te životnu harmoniju

Veliki ljetni zdravstveni horoskop: Rak će biti hiperaktivan, a Lav sklon ljutnji…

Treći prst

Ako je vaš treći prst također duži to samo znači da ste nevjerojatno energični i snalažljivi, pogotovo u poslu. Zapravo, studije su pokazale da što je prst duži to imate uspješniju karijeru. Kinezi s trećim prstom povezuju energiju, nagon i snagu volje. U ovom slučaju ste perfekcionist i uz pomoć predanosti možete postići mnogo. Mana je u tome što dopuštate da vam posao bude na prvom mjestu te tada zapuštate obitelj, prijatelje, ljubav i zabavu.

Imate li nešto primjetno kratak prst, vi uživate u svemu što vam život pruža. Volite se opuštati i ne zamarate se ni sa čime previše. Drugi bi vas mogli optužiti da ste lijeni, ali vi ćete im vratiti da je život kratak, zašto ne biste uživali?

Tužni ste? Možda ste pod utjecajem ljetne depresije…

Četvrti prst

Ovaj prst govori sve o vašim odnosima. Dugačak i ravan prst ukazuje na to da vam je obitelj vrlo važna. Nesreću u odnosima s voljenima pokazuje to ako vam je prst pri vrhu blago nakošen.

Osobe s dužim i lagano nakošenim prstom su dobri prijatelji, slušaju bez problema druge ljude te ih lako pogađaju loše stvari koje se događaju u obitelji. Teško se odvajate od tuđih problema i emocija. Kinezi za ove osobe kažu da su nježne duše koje je lako povrijediti. Ako se ovo odnosi na vas pokušajte se opustiti i nemojte preuzimati tuđe muke na sebe jer sve to može utjecati na vaše zdravlje.

Kraći četvrti prst označava osobu kojoj obitelj i odnosi s ljudima nisu toliko važni, već se koncentriraju na druge stvari, poput novca.

5 trikova koji će vam pomoći smanjiti svakodnevni stres i tjeskobu

Mali prst

Dječje shvaćanje svijeta odlika je onih koji imaju vrlo kratke male prste. Bježite od odgovornosti, lako vam stvari dosade i stalno tražite nešto drugo što će vas zabaviti. Zabavni ste, društveni i šaljivi, ali svi trebamo odrasti u nekom trenutku.

Ako možete bez problema odvojiti mali prst od četvrtoga prsta, vi ste impulzivni, avanturist i šarmantni. No, ako ipak ne možete to učiniti, onda ste osoba koja cijeni rutinu, predvidljivost i odanost.

U životu susretnemo tri vrste ljubavi – znate li koje su to?

M.S.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo