Psiha

Psiha

Perfekcionist se ne postaje! S ovom osobinom se rađamo!

Uvijek želite u svemu biti najbolji i sve odraditi besprijekorno? Za svoj perfekcionizam možete slobodno okriviti vlastite roditelje!

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali da je težnja savršenstvu zapisana u genima. Stoga kratak i jasan zaključak znanstvenika glasi: Perfekcionist se ne postaje! S ovom osobinom se rađamo!

Nedavno je svoju potrebu da sve savršeno odradi priznala i poznata američka glumica Gwyneth Paltrow.

k“Moj perfekcionizam je jedna od mojih najnegativnijih osobina. Vjerujem da moja potreba za savršeno odrađenim stvarima proizlazi iz nesigurnosti i nedovoljnog samopouzdanja”, pojasnila je poznata glumica.

Paltrow je također priznala da su i njeni roditelji, također uspješni protagonisti filmske industrije, oduvijek bili perfekcionisti. Jedan od sličnih primjera je i poznati britanski tenisač Andy Murray. Ovaj je mladi sportaš, zbog vlastite posvećenosti tenisu pobijedio na US Openu i osvojio zlatnu olimpijsku medalju.

Međutim, Murray ističe kako je perfekcionizam naslijedio od vlastite majke, bivše profesionalne tenisačice i trenerice. Ona i danas pegla sinove košulje do savršenstva i trči za njim na avion ako Andy zaboravi ponijeti prave cipele.

To su samo neki od primjera da je težnja savršenstvu zaista zapisana u genima.

Rezultati istraživanja su objavljeni u časopisu Journal of Eating Disorders.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo