Psiha

Psiha

Prijateljstvo s povlasticama – na što pristajete u ovoj kombinaciji?

Shutterstock

Vjerojatno ste ovaj izraz čuli u serijama i filmovima, znate li što znači?

Ako razmišljate je li ovo idealno rješenje za vas, prvo saznajte što se od vas u takvoj “vezi” očekuje.

Ovo je odnos u kojem prijatelji dijele fizičku intimnost s drugom osobom ali ništa više od toga. Oni uživaju provoditi vrijeme zajedno, ali veza nije romantična i ne podrazumijeva obaveze ili očekivanja. 

Iz ovakvih se veza često rađaju najljepše ljubavne priče ili se dogodi da jedan partner poželi nešto više i na kraju ostane povrijeđen. Prije nego se odlučite za takvu vezu, evo što morate znati.

Ne tražite obavezu niti vezu

Ako se želite upustiti u ovakav odnos morate biti potpuno svjesni što to znači za vas oboje. Ta osoba nije dečko ili cura što znači da te ona neće moći zadovoljiti u smislu emocionalne podrške i brige. Dakle, zaboravite na rame za plakanje, ruže, proslave rođendana, vjenčanja i zajednička putovanja… Ako ulazite u ovakvu vezu, pametno je odmah na početku iskreno i otvoreno razgovarati o prirodi vašeg odnosa kako bi izbjegli bilo kakve komplikacije. 

Otkrivena tajna: Kako da se u vas zaljubi zauvijek

To je veza kakva vam odgovara

Najvažnije je da u takvu vezu uđete onda kad smatrate da je baš to ono što vam treba, ne ako vam druga strana predloži ili se nadate da će se pretvoriti u nešto više jer u tom slučaju sigurno koračate prema tome da vam srce bude slomljeno. 

Dozvoljeno je viđati druge ljude

Ova veza ne znači monogamiju, dapače, potpuno je dozvoljeno da vaš prijatelj viđa druge žene i obrnuto. Kako biste zaštitili svoje psihičko zdravlje, važno je zaštiti emocije razumijevanjem situacije u kojoj se nalazite – i na koju ste pristali. 

Muško prijateljstvo dečkima puno više znači od emotivne veze

Oboje uživate u ovoj “kombinaciji” 

Kako bi ovakav odnos opstao, mora zadovoljiti sve potrebe vas i partnera. I dok je intimnost i zajedničko vrijeme za vas zadovoljstvo, ovakve veze mogu uspjeti samo ako i jedan i drugi savršeno razumijete pravila. 

Na primjer, ako vas takav odnos zadovoljava neko vrijeme a naknadno postane težak, onda to nije za vas. 

Ako vas ova, usputna veza, sprečava da se upustite u drugi odnos u kojem biste možda mogli i poželjeli pružiti ljubav, prijateljstvo s povlasticama je sve samo ne dobar odabir za vas. 

A. A. 

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo