Psiha

Psiha

Što dužina suknje govori o vašem karakteru?

Dame! Ako vaša suknja pokriva donji dio nogu, vaš bi karakter mogao biti proglašen staromodnim, licemjernim ili čak “bapskim”. Sredina koljena je “idealna” dužina koju nose “pristojne žene”. Što se suknja više penje iznad koljena, to je i moral njene vlasnice “upitniji”. Vjerujete li i vi ovim predrasudama?

kNakon što je 18-godišnja Rosea Lake, kanadska studentica grafičkog dizajna na
svom Tumblr profilu
objavila fotografiju pod nazivom “Predrasude”, javna debata o tome što dužina ženske
suknje govori o njenom karakteru – ne prestaje.

Fotografija naime prikazuje stražnju stranu ženskih nogu s ispisanih 10 riječi. One ukazuju na to je li dama sklona flertu ili se odijeva u skladu s “društvenim očekivanjima“.

Spomenutu je fotografiju u samo dva tjedna komentiralo više od 270 tisuća osoba! Njena autorica kaže kako ju je uslikala s namjerom da pokuša zaustaviti stereotipne zaključke o povezanosti dužine ženske suknje i njenog karaktera.

“Svi mi imamo predrasude o ženama i dužini njihove suknje. To se mora promijeniti. Ako dama voli mini suknju – to automatski ne znači da je “laka“. S druge strane, niti sve žene u dugim suknjama nisu staromodne ili introvertirane. Moja fotografija je samo prvi korak prema promjeni stereotipnog razmišljanja“, poručuje mlada studentica.

 

K. R.
Foto: Rosea Posey

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo