Što stisak ruke govori o vama? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Što stisak ruke govori o vama?

Rukovanje je jedan od idealnih načina kojim možete indirektno upoznati karakter određene osobe.

Prema riječima stručnjaka, slab stisak ruke jasno pokazuje kako imate posla s nježnom dušicom. S druge strane, čvrst stisak je karakterističan za osobe s izraženim karakterom.

kTako se poslodavci tijekom razgovora s potencijalnim kandidatima nerijetko koriste s nekoliko korisnih taktika kako bi procijenili osobu. Jedna od njih je i rukovanje, koje poput blic-testa otkriva o kakvom je kandidatu riječ.

Stručnjaci kažu kako rukovanje koje uključuje previše snage upućuje na bešćutni karakter. Kada pak netko predugo ili prejako trese ruku tijekom stiska, znajte kako imate posla s neumjerenom osobom.

“Osobe bi trebale prakticirati stisak ruke kad god im se za to pruži prilika. Čak i sam čin pružanja ruke prema sugovorniku ukazuje na razinu samopovjerenja. Ako ne želite vježbati na neznancima, obratite se prijateljima kako biste dobili povratnu informaciju o vlastitom stisku ruke”, poručuju stručnjaci.

Loš stisak ruke može vas doživotno obilježiti. Stoga je neophodno razvijati ga, unaprjeđivati i poboljšavati.

Stisak ruke je posebno važan kod upoznavanja s potencijalnim partnerom/icom. Tom bi prilikom, slažu se stručnjaci, svaka osoba trebala zračiti povjerenjem. Jer čvrst stisak pruža osjećaj sigurnosti, pouzdanosti i povjerenja.

Može li jačina stiska ruke biti pokazatelj dugovječnosti? Stručnjaci tvrde: što čvršći stisak ruke – to duži život. Vjerujete li ovoj tvrdnji? Zanima nas vaše mišljenje!

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo