Psiha

Psiha

Zašto nekoga smatramo privlačnom osobom? Ne, nije stvar samo u izgledu

Nalazi li se ljepota u očima promatrača? Da, i u očima ali i ne samo tamo…

Budimo iskreni – izgled je važan. Kad vidite na nekome boju očiju koja vas privlači ili boja kose te usne, privučeni ste. 

Dok postoje razni trikovi kako postati atraktivan, istraživanja tvrde da je izgled samo izlog za prvi dojam, kada je u pitanju atraktivnost. No, prava ljepota je nešto što se krije duboko ispod kože. 

Do boljeg zdravlja možete doći za manje od 60 sekundi i to na 7 načina!

U nedavno provedenoj studiji, objavljenoj u magazinu Frontiers in Psychology, Agata Groyecka, znanstvenica sa sveučilišta u Poljskoj promatrala je kako se percipira nečiju atraktivnost i kako ju određujemo. 

Analiziralo se 30 godina istraživanja o glavnim faktorima privlačnosti, a rezultati Groyecke su pokazali kako je i važan faktor ono što čujemo te ono što osjetimo mirisom.

“Do nedavno je većina rezultata upućivala na to da je fokus uvijek na vizualnoj atraktivnosti, no do danas je puno više dokaza kako osjeti igraju veliku ulogu kad a su u pitanju socijalne veze. Promatranje osobe kroz sve navedene prizme nudi mogućnost prikupljanja više informacija “, savjetuje Groyecka te dodaje kako će nas privući vizualno osoba sličnog genotipa, ali kad joj se približimo, privlačniji su oni čiji nam se miris sviđa, ali su često različitog genotipa. 

​Teško kontrolirate emocije​ i bijes​? Uz ove trikove uspjet ćete baš svaki put

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo