Darovi za vruće ljeto

VISODENT vas daruje pregledom i bezmetalnom eMax krunicom

Vrhunski stručnjaci VISODENT ordinacija u Zagrebu i Splitu vam uz besplatan pregled poklanjaju po jednu estetsku bezmetalnu eMax krunicu u vrijednosti od 2500,00 kuna na svakoj od spomenutih lokacija.

VISODENT sa ordinacijama u Zagrebu i Splitu posebno ističe bezmetalne keramičke krunice koje su izrađene u potpunosti od keramike, a što im daje znatnu estetsku prednost pred drugim vrstama materijala. Usavršavanje dentalne tehnologije rezultiralo je pojavom nekoliko bezmetalnih keramičkih sustava, a svaki od njih ima svoje prednosti.

Doc. dr. Nikola Petričević, dr. dent. med., u svom višegodišnjem kliničkom radu, kao specijalist protetike dentalne medicine, isprobao je velik broj keramičkih materijala,od kojih su najpoznatiji cirkon i staklokeramika. Kao materijal izbora istaknuo je staklokeramiku kojom se može postići besprijekorna estetika, odnosno može se postići izgled zuba koji po svim estetskim odlikama odgovara prirodnom zubu.

Za razliku od metalkeramičkih krunica kod kojih postoji metalna osnova, prednosti potpune keramičke krunice je da čitavim svojim volumenom doprinose imitiranju boje zuba i optičkih efekata koji daju krunici prirodan izgled. Kroz sve slojeve staklokeramike svjetlost prolazi i lomi se te iz svakog kuta promatranja krunica vjerno reproducira strukturu prirodnog zuba..Upravo ove odlike zaslužne su za postizanje najviših estetskih standarda u dostizanju odlika prirodnih zuba.

Dr. dent. med. Deni Milevčić istakla je dodatnu prednost bezmetalne krune; završetak krunice uz zubno meso (desni) je u boji zuba. Pojavom bezmetalne keramike uspješno smo izbjegli tamni rub metala koji se prosijava kroz zubno meso, a što je bio velik problem u izradi gornjih prednjih zuba. Također je i način brušenja usavršen; rub brušenja je u obliku stepenice unutar koje se smjesti cijela debljina ruba krunice. Takav idealno adaptiran rub koji ne strši van konture zuba i koji ima odličan dosjed je estetski i higijenski bolji, jer se hrana i bakterije ne nakupljaju na rubovima krunica uzrokujući upale zubnog mesa sa njegovim mogućim povlačenjem.

Sve navedene odlike bezmetalne keramike pokazuju njene velike prednosti u odnosu na metalkeramiku. Sa stajališta čvrstoće materijala možemo istaknuti da su sve bezmetalne krune jake, dugotrajne i manje izražene na napuknućima materijala. Pojedinačne krunice i mali mostovi jednake su čvrstoće kao i metalkeramika i samim time je osigurana njihova dugotrajna upotreba. Prednost cirkon keramike nad drugim estetskim materijalima je velika čvrstoća i kod velikih mostova, a koja je u rangu čvrstoće metala. Upravo njegova velika čvrstoća i bijela boja učinile su ovaj materijal iznimno popularnim među doktorima i pacijentima.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo