Kolumnisti i blogeri: Psihoonkologija

Biologija vjerovanja – čuda su moguća

Ako smo umorni zbog toga što su svi u našoj okolini umorni (što svi kukaju, jauči, kritiziraju, bave se problemima, bivaju u strahu itd.), dopustili smo da naš energetski sustav oslabi i da funkcioniramo na „nižoj frekvenciji“.

Što znamo o kvantnoj fizici? Što znamo o nastanku života? Svemiru? Tajnama našega tijela? Trilijunima stanica koje nas pokreću i koje su povezane savršenim redom?… Ovo su pitanja koja odzvanjaju u glavama znanstvenika, naučnika, istraživača i sve više u glavama nas običnih smrtnika. Nije nam više dosta „starih“ odgovora i teza o Zemlji kao „ravnoj ploči“…

Čak i biolozi ignoriraju značaj kvantne fizike kao znanosti i pri tome čine golemu pogrešku. Fizika je temelj svih znanosti, a vanjski svijet još uvijek funkcionira prema zastarjeloj njutnovskoj verziji funkcioniranja svijeta. Ignorira se Einsteinov nevidljivi kvantni svijet u kojem je materija u stvari sačinjena od energije i u kojem ne postoji apsolutno. Medicinska znanost stalno napreduje, međutim, živi organizmi se tvrdoglavo odbijaju kvalificirati. Otkriće za otkrićem u mehanici kemijskih signala, uključujući hormone, citokline (hormone koji upravljaju imunološkim sustavom), faktore rasta i potiskivače tumora, ne može objasniti paranormalne pojave.

Spontana ozdravljenja, telepatija i drugi psihički fenomeni, zapanjujuće sposobnosti poput ekstremne snage i izdržljivosti, sposobnost hodanja po užarenom ugljenu, a da se ne opeče, sposobnost akupunkture da ublaži bol pomičući „chi“ po tijelu i mnogi drugi fenomeni prkose njutnovskoj biologiji.

Nažalost, na svim medicinskim fakultetima još uvijek se uči da treba odbacivati ozdravljenja pripisana kiropraktici, akupunkturi, masažnoj terapiji, molitvi, psihoterapiji i mnogim drugim tehnikama koje su se koristile tisućama godina. Ide se još dalje, te tehnike se prokazuje kao šarlatanstvo.

No, svi oblici liječenja maloprije spomenuti zasnovani su na vjerovanju da energetska polja imaju utjecaj na našu fiziologiju i naše zdravlje te da njima upravljaju. Nastavak je da i naše emocije utječu na naše zdravlje. Strahovi, bijes, ljutnja, potiskivanje emocija… okolina koja nas „iscrpljuje“ itd.

Fizičari su shvatili da svemir nije sastavljen od materije, već od energije. Fizički atomi sačinjeni su od vrtloga energije koji se neprekidno vrte i titraju, svaki atom je poput oscilirajućeg rotirajućeg zvrka koji zrači energiju. Budući da svaki atom posjeduje vlastiti energetski potpis (oscilaciju), sklopovi atoma (molekule) zajednički zrače vlastite energetske uzorke po kojima ih se može prepoznati. Na taj način svaka materijalna struktura u svemiru, uključujući i nas osobno, zračimo jedinstveni energetski potpis. Atomi su sastavljeni od nevidljive energijea, a ne od opipljive tvari. Dakle, u našem svijetu materijalna tvar (materija) pojavljuje ni iz čega. Einstein je razotkrio da ne živimo u svemiru odvojenih fizičkih predmeta koje razdvaja prazan prostor. Svemir je jedna, nedjeljiva dinamična cjelina u kojoj su materija i energija tako čvrsto isprepletene da ih se ne može promatrati kao nezavisne elemente. Svi biološki poremećaji mogu se pojaviti uslijed pogrešne komunikacije duž bilo koje rute toka informacija.

Da pojasnimo jednostavnim riječnikom na pojmu bolest… Ako je sve ovo gore točno, a jest, jer je kvantna fizika promijenila u mnogome znanost, to znači da naše zdravlje i naš život ovise o našoj okolini i našim reakcijama na okolinu, kao i naše misli, riječi i djela. Sami smo gospodari svoga života, svoje budućnosti, svoga zdravlja.

Ako smo umorni zbog toga što su svi u našoj okolini umorni (što svi kukaju, jauči, kritiziraju, bave se problemima, bivaju u strahu itd.), dopustili smo da naš energetski sustav oslabi i da funkcioniramo na „nižoj frekvenciji“. U početku se ne događa ništa, osim osjećaja umora, bezvoljnosti, apatije… Nakon toga dolazi depresija, stres…. Nakog toga dolaze bolesti. Ovo je slijed koji je nemoguće prekinuti ako nešto ne promijenimo u našem životu.

Kako ljudi razmišljaju i čime se bave u našoj okolini, takvi postajemo i mi, htjeli to ili ne, jer energije okoline ulaze u naš energetski sustav. Pogledajmo naše društvo, informacije, vijesti… Bavimo se problemima i imamo probleme, bavimo se bolestima i imamo bolesne ljude itd. Za razliku od nas, Švicarci se bave poslom, zdravljem, uspjehom i takvi jesu.

Sve negativne emocije, strahovi i tjeskobe, naravno, utječu na naše zdravlje, a pogotovo na ljude koji obolijevaju od kancerogenih bolesti. Prvi korak na putu njihova izlječenja je, osim klasičnih medicinskih zahvata, i psihološki pristup, psihoterapija, promjena načina razmišljanja i upravljanje sa emocijama.

Victus centar zdravlja-Zagreb bavi se upravo takvom problematikom i nudi pomoć za sva stanja psihoemocionalnih poremećaja modernim stručnim tehnikama. Pogledajte našu internetsku stranicu i naručite se na besplatan savjetodavni razgovor i mogući terapijski program.

  • victus.centar@gmail.com
  • 091-333-9999

Poslujemo u Zagrebu, Kranjčevićeva 36 u sklopu NADO-centra zdravlja.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo