Kolumnisti i blogeri: Psihoonkologija

Dopuna klasičnom liječenju od sada i u Zagrebu

Znamo i uvjerili smo se da bolest nije samo fizički problem, nego problem osobe kao cjeline i da ne obuhvaća samo tijelo, nego i um i emocije. Vjeruje se kako emocionalna i mentalna stanja igraju značajnu ulogu i u sklonosti prema bolesti, uključujući i rak, kao i u oporavku od nje…

Rak je često znak da na nekom drugom području bolesnikova života postoje problemi, povećani stres ili nešto slično. Pogledajmo oko sebe… zabrinutost, tjeskoba, strah, potiskivanje emocija, žurba, beznadnost… upravo ove okolnosti “stežu“ naše tijelo i u njemu se osjećamo kao u “ronilačkom odijelu“.

Ako ovi negativni osjećaji potraju 6-18 mjeseci, takve reakcije, vjeruje se, pokreću sklop fizioloških reakcija koje oslabljuju prirodne obrambene mehanizme tijela i dovode do sklonosti prema stvaranju abnormalnih stanica.

Proučavajući svjetske trendove i načine liječenja raka, došli smo do suradnje sa Istraživačkim centrom za savjetovanje osoba od raka (Cancer Counseling and Research Center) u Dallasu u Teksasu. Njhove metode prenijeli smo u program VICTUS LIFE MANAGAMENT CENTRA u Zagrebu (i u Švicarskoj) i nudimo svim zainteresiranim osobama oboljelima od raka (i članovima njihovih obitelji) dopunski terapijski program koji se sastoji od niza aktivnosti. To su:

  • Dijagnostički program kompjutorskom dijagnostikom cijeloga tijela
  • Detoksikacija tijela
  • Program čišćenja jetre i svih unutarnjih organa
  • Terapije kisikom
  • Psihološki i psihoterapijski program i terapije oboljelima i članovima obitelji
  • Psihološki savjeti
  • Specijalne tinkture za razbijanje stanica raka i metastaza
  • E-power terapija – ionizacija tijela specijalnim uređajima

I sve ostale aktivnosti iz ponude VICTUS centra u Zagrebu…

Sav program Victus centra služi kao nadopuna službenoj liječničkoj terapiji i sve aktivnosti se obavljaju u dogovoru s liječnicima specijalistima. Svjedoci smo primjera istovjetnih dijagnoza i slučajeva gdje neki pacijenti ozdrave a drugi umru… Zašto?

Važno je uvjerenje pacijenata da mogu “sami“ utjecati na tijek vlastite bolesti i aktivna suradnja u procesi liječenja. Za liječenje raka važan je cjelovit pristup koji obuhvaća tijelo, emocije i duh.

RAK počinje sa stanicom koja sadrži neispravnu genetsku informaciju tako da nije sposobna obaviti svoju funkciju. Ako takva stanica stvara druge stanice s istom pogrešnom genetskom informacijom, tada se počinje stvarati tumor sastavljen od mase nesavršenih stanica. U uobičajenim okolnostima tjelesna straža (imunosni sustav) prepoznala bi takve stanice i uništila bi ih. U težim oblicima raka, maligne se stanice oslobađaju iz svoje izvorne mase i prenose u druge dijelove tijela, gdje se počinju umnožavati i stvarati nove tumore. To oslobađanje i širenje nazivamo “metastazama“.

U terapijskom programu pacijenti i članovi obitelji uče što uzrokuje rak, kako se aktivno sudjeluje u procesu izlječenja i koje navike promijeniti, a koje čine potencijalnu opasnosti za njegovo dobivanje.

Sve informacije o programu možete dobiti u VICTUS LMC centru u Zagrebu, na telefon 091-333-9999 kod voditelja centra.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo