Kolumnisti i blogeri: Trening zona

Funkcionalni trening & fat burning by Dream gym

Počelo je odbrojavanje do ljeta. Još dva mjeseca i ulazimo u badiće i kupaće gaćice i tu više nema povratka. Još stignete jednom udarnom kombinacijom kvalitetnog treninga i programa prehrane postići to da s osmjehom na licu možete šetati plažom!

Pravo rješenje je funkcionalni trening. Ako ste u prilici navratiti do fitness centra Dream gym u Zagrebu, naša preporuka je Freemotion 45 total body workout – dobro poznati i izuzetno popularan grupni program, baziran na kružno – intervalnom treningu. Moto ovog trening programa je: Maksimalno sagorijevanje viška kilograma, snaga i izdržljivost u samo 45 eksplozivnih minuta!

Bilo da ste početnik ili napredni vježbač, uz originalni trening program garantiramo vam brz napredak. Kružni trening u kombinaciji s različitim trenažerima jamči raznolikost na svakom treningu.

Freemotion funkcionalni trening nudi vam treniranje na inovativnim i originalnim Freemotion spravama. U svakoj vježbi aktivira se više mišića i zglobova, “imitiraju” se pokreti iz svakodnevnog života. Nakon treninga osjećat ćete se lagano i zadovoljno.

Ako niste u mogućnosti prakticirati funkcionalni trening u teretani ili jednostavno volite vježbati kod kuće ili u prirodi, evo jednog praktičnog prijedloga. Naime, ako uz sebe nemate niti jednog rekvizita, ostaje vam ipak jedan, ali naubojitiji rekvizit – vlastito tijelo!

BODYWEIGHT vježbe ili vježbe s vlastitim tijelom mogu se dakle primjeniti bilo gdje.

Evo jednog primjera funkcionalnih bodyweight vježbi u trajanju oko 20-30 min., s naglaskom na kondiciju i sagorijevanje viška kilograma. Sistem vježbanja je kružno-intervalni, što nam omogućuje maksimalnu potrošnju kalorija.

Zagrijavanje: ukupno pet min.

  • Trčanje u mjestu – visoko-nisko koljena
  • Shadow boxing – boks s vlastitom sjenom

Kružno-intervalni trening:

  • Burpee čučanj-skok-sklek pet do deset ponavljanja
  • Iskorak naprijed pet do deset ponavljanja lijevom i desnom nogom naizmjenično
  • Sklekovi 10-20 ponavljanja (za žene sklekovi na koljenima)
  • Poskoci (s odručenjem) 20-30 ponavljanja
  • Trbušnjaci (s podignutim nogama) 20-30 ponavljanja
  • Izdržaj (na podlakticama s pružanjem noge) 10-20 ponavljanja
  • Škarice (iz upora na podu) 20-30 ponavljanja lijevom i desnom nogom naizmjenično
  • Trbušnjaci (harmonika na ravnoj klupi ili podu) 20-30 ponavljanja

Broj ponavljanja prilagodite svom trenutnom stanju, ovisno jeste li početni ili napredni vježbač. Početnik krug ponavlja jednom, a srednji i napredni vježbač dva do tri puta.

Obavezan odmor nakon jednog kruga u trajanju jedne do tri minute. Na kraju treninga obavezno istezanje.

Varijanti BODYWEIGHT vježbi ima bezbroj. Osnovno načelo kod kružnog treninga je da kombinirate vježbe po jednu iz svake regije. Što više koristite kompleksne vježbe. Kliknite na link i sami sebi kreirajte najbolju BODYWEIGHT varijantu, slijedeći navedena načela: Dream gym Bodyweight.

Za potpuni uspjeh i vaš make-over do ljeta, bit će potrebno i izbalansirati prehranu. Ključ je u pet do šest malih obroka tijekom dana, s naglaskom na mediteransku prehranu i izbacivanje gaziranih napitaka. Za podizanje energije na prirodan način, koncentracije, detoksikacije organizma, te maksimalan fat burning efekt, mogu vam preporučiti proizvod s kojim sam osobno oduševljen.

Sve to pronaći ćete u bHIP – energy & lifestyle napitku. Sve o ovom, zaista jedinstvenom napitku saznajte u članku nutricionistkinje Alme Letić bHIP – prirodna vitaminska energija.

Ne oklijevajte, uz malo truda te funkcionalni trening i čarobni napitak, rezultati sigurno neće izostati.

Vidimo se na plaži!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo