Kolumnisti i blogeri

Savjeti, mišljenja i osvrti naših autora

Tomislav Dolušić, prof. kineziologije

Kolumna

Piše kolumnu: Trening zona

Postavite pitanje

O autoru

Tomislav Dolušić rođen je 15. prosinca 1970. godine u Zagrebu. Diplomirao je 2000. godine na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerenje fitness i fizička priprema sportaša. U profesionalnoj karijeri je trenirao različite sportove: nogomet u juniorima NK Dinamo, kasnije boks BK Lokomotiva, a intenzivno se također bavio tenisom i skijanjem. U teretani je počeo vježbati s 15 godina, a svoj prvi fitnes klub Gornjas gym osnovao je s grupicom frendova/entuzijasta 1990. godine (Medveščak, Zagreb). Fitnes centar Dream gym (Stenjevec, Zagreb) osnovan je 2000. godine, a od 2005. godine Dream gym počinje djelovati na današnjoj adresi Sopot – Novi Zagreb. Piše članke i kolumne za vodeće fitnes magazine i portale, poput www.ordinacija.hr, Wellness mag, Zg News, www.fitness.com.hr, www.buildingbody.com, www.teretana.com i dr.

Od 2000. do 2006. godine radio je kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Kustošija, Zagreb.

Pokrenuo je originalnan trening sustav Dream gym mania 2006. godine, iz kojeg proizlaze kružno-intervalni trening programi Freemotion 45 Total body i Fit box & Freemotion. Najbolju potvrdu učinkovitosti tih programa dobio je 2009. godine pozivom američke tvrtke Freemotion fitness da prezentira svoje programe na FIBO-u, najvećem fitness sajmu na svijetu, u njemačkom Essenu. Zaokružio je 20 godina rada kao osobni fitnes trener i voditelj Centra 2010. godine pokretanjem jedinstvene franšize – Total body studio by Dream gym. Franšizni studiji vrlo uspješno djeluju od 2011. i 2012. u Zagrebu, Ludbregu i Osijeku, a u pripremi je otvaranje u Rovinju i još nekim gradovima u regiji.

S kolegom Marinom Bašićem 2012. godine pokreće jedinstveni fitnes projekt – Total Body Coach, koji se sastoji od edukacijskog tečaja za fitnes trenere i entuzijaste te originalnih tbc boot camp programa. Ti programi se od 10. mjeseca 2012. godine provode u jedinstvenoj funkcionalnoj dvorani (na čak 1000 m2 trenažnog prostora!), u sklopu SC Šestica – (paviljon 6/1 – Zagrebački velesajam) - www.totalbodycoach.com.hr. U istoj dvorani od 2013. djeluje CrossFit Zagreb, čiji je Tomislav suvlasnik.

  • 2013. godine suvoditelj i sukreator emisije "Sport & fitness" na Z1 i Sportskoj TV
  • 2014. godine osnivač Hard Body

Stručna usavršavanja:

  • 2013. Steve Maxwell – Mobility conditioning workshop, Andy McKenzie – Explosive power workshop, StrongFirst Kettlebell Girya level 1 certification seminar
  • 2014 – Primal Move workshop, FMS workshop, Eric Cressey Shoulder performance and lower extremity mobility seminar, Training for Warriors – level 1 & 2 certification seminar, Original Strength level 1 certification seminar.

Tekstovi autora

123