Kolumnisti i blogeri: Na beauty tretmanu

Kako klasično čišćenje lice čuva vašu kožu

Klasično čišćenje lica mnogim ženama i muškarcima zadaje noćnu moru te osjećaj nelagode kada se spomene mehaničko čišćenje

Razlog tome je kasniji izgled tretiranog lica. Zbog kompresije moguća je pojava crvenila, no važno je napomenuti da ukoliko se ono radi pravilno, crvenilo nestaje kroz 2 dana što naravno ovisi o osjetljivosti kože. Neki čišćenje lica izbjegavaju zbog navodnih ožiljaka ili naknadno proširenih pora, no uvjeravam vas, ožiljke možete dobiti jedino ne čišćenjem lica, zbog toga što sebum uništi okolno tkivo. Upaljeno područje je bolno i to zna svatko tko je ikada imao bubuljicu, no moramo pretrpjeti malu bol kako bi mogli uživati u čistom i glatkom licu bez mrljica, ožiljaka ili proširenih pora. Uloga čišćenje lica je uklanjanje zatvorenih mitesera koji izgledaju kao sitne kvržice, te smirivanje upalnih promjena na licu (akni).

Lash lift – nova metoda za lijepe i njegovane trepavice

Tijek tretmana mehaničkog čišćenje lica:

Skidanje nečistoće i šminke s lica kako bi pogli procijeniti stanje kože.

Piling – njega radimo kako bi skinuli rožnati sloj stanica kože te kako bi koža mogla disati.

Parenje – omekšavanje kože lica radi se kako bi akne i miteseri sa što manje napora izašli na površinu te kako bi lakše očistili lice.

Mehaničko čišćenje – kako i sama natuknica kaže u ovom dijelu čistimo kožu od mitesera, akni i milijuma, a osobno to volim raditi ručno bez ikakve aparativne metode zbog toga što je najbolje osjetiti pod prstima kakva je koža i koliko sebuma ima koji upalni proces. Jedino što koristim kao pomoć je lanceta kojom izvlačim milijume.

Masaža – ovo je jedan od opuštajućih koraka nakon što smo očistili lice stoga je potrebno raditi ga lagano i odabrati ulje za smirivanje kože kako bi smanjili otečenost i crvenilo lica.

Maska – obavezno je stavljanje maske na lice kako bi se koža ohladila i smirila pod utjecajem maske. Osobno preporučujem peel off maske za smirivanje jer najbolje hlade, ali također moguče je koristiti kombinaciju maski. Osobno iskustvo je da je bolje pomješati dvije maske za smirenje kako bi dobili brži i bolji efekt, te kako bi izbjegli bilo kakav upalni proces.

Priprema lica za sunčane dane

Sami tretman mehaničkog čišćenje lica traje otprilike 2 sata ovisno o vašem stanju kože, ali samo čišćenje traje cca 20 min i osobno sve iznad toga je previše. Što zbog hlađenja kože, što zbog boli. Parenje lica traje 15-20 min stoga ni kompresija ne smije biti duža kako se ne bi potrgala pora. Pora je osjetljiva i moramo znati kako ju nakon tretmana vratiti u prijašnje stanje, a to je moguće samo ukoliko ohladite lice. Hlađenje možemo izvesti običnom vodom ili maskom, nevažno je na koji način se napravi, samo moramo završiti tretman pravilno.

Egipatska depilacija, ona voskom ili britvica? Evo koju odabrati i zašto

Rezultati tretmana

Tretman čišćenja lica ponavlja se svakih 30 dana ili više. Sve ovisi o stanju kože. Osobno ne preporučujem čišćenje ukoliko osoba nije spremna na to. Morate znati da sami tretman nije ugodan, ali pomaže. Uz samo čišćenje lica možemo kombinirati razne tretmane koji mogu pomoći koži, stoga ja osobama koje imaju ožiljke i velike upalne procese preporučujem tretman voćnih kiselina kako bi  smirile upalne procese i kako bi umanjile ožiljke od akni. 

Tretman uz koji će vaše ruke i nokti zablistati!

Masaža kojom ćete se riješiti neprijatelja kože!
Smirivanje lica možemo napraviti ultrazvukom kože koji će smiriti upalne procese koji se stvaraju unutar epitela te će smanjiti vidljivo crvenilo na licu. Ultrazvuk se ne radi bez odgovarajućeg gela i kremaste maske za smirivanje kože, a ukoliko koristimo masku i ultrazvuk potičemo bolju apsorbciju unutar stanica kože. Stoga nemojte oklijevati i nemojte se skrivati iza tone šminke. Prepustite se u stručne ruke kozmetičarke i dopustite joj da Vam pomogne svojim stručnim savjetima. Kućnim savjetima, stiskanju akni i bubuljica možete napraviti samo gore. Pitajte kozmetičarku za savjet, jer svaka koža je drugačija i kozmetičarka će naći riješenje.

Estetska, klasična ili medicinska – koju pedikuru odabrati i zašto?

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo