Kako manipulirati drugima i biti manipuliran? - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri: Psihoonkologija

Kako manipulirati drugima i biti manipuliran?

Zamislite nas kao energetsko polje koje se kreće kroz prostor i vrijeme i svakoga dana nailazimo na ljude i situacije koje nas prazne. Vjerujete li u to?

Za bolesne ljude često kažemo kako su osobe bez životne energije, da se osjećaju umorno i iscrpljeno itd. Uvijek prije pojave bilo koje bolesti, nastaje razdoblje “smanjene energije“. Energija je sve što čini naš svijet – mi smo energija, Svemir je energija, hrana je energija, riječi su energija… Sve je energija. Ako je sve energija, to znači da se svakoga dana punimo i praznimo (kao i svi uređaji oko nas).

No, za razliku od naših uređaja (mobiteli, laptopi i sve ostalo…), koje punimo čim vidimo da je baterija pri kraju, mi sami ne vodimo brigu o količini naše životne energije, niti reagiramo kada smo umorni, iscrpljeni, u stresu. To stanje ne uvažavamo, idemo dok ne padnemo. Tada je često kasno, tada se aktiviraju bolesti.

Dvije strane svega

Zamislite nas kao energetsko polje koje se kreće kroz prostor i vrijeme i svakoga dana nailazimo na ljude i situacije koje nas prazne. Vjerujete li u to?

Sve se dijeli na plus i minus-pol. Dan i noć, ljubav i mržnja, crno i bijelo… Sve što poznajemo ima svoju drugu stranu (gladan-sit, sretan-nesretan, lijep-ružan). Ako smo pozitivni, a u blizini nas je negativna osoba, ona nas “siše” i mi se osjećamo umorno. Kakve to ima veze sa psihoonkologijom i bolesnim ljudima? To je od presudne važnosti za naše zdravlje i održavanje zdravlja (povratak zdravlju).

Misaoni “oblaci” u prostoru u kojem živimo su sve više negativni, ljudi se često osjećaju loše, frustrirani su, u strahu su, apatični. Ovi vanjski pokazatelji djeluju na osobu “iznutra” i te osobe tako zrače prema van. Kada se nađemo u njihovoj blizini oni se moraju hraniti suprotnom energijom da bi preživjeli.

Zaštitite se od MINUS-osoba

Zamislite sebe kao akumulator koji netko drugi prazni. Ubrzo ćete ostati bez energije. Ako ste umorni ili bolesni, prvo osvjestite tko vam u vašoj blizini oduzima energiju ili tko vam ju je oduzeo (radno mjesto, prijatelji, rodbina). Kada osvjestite negativne utjecaje, tada te osobe imenujte MINUS-osobama (bez obzira što to mogu biti članovi vaše obitelji, koje, naravno, volite). Kada ih imenujete, zamislite oko svoga tijela veliku loptu od stakla (unutar lopte je zlatna sunčeva svjetlost), koja vas čuva i štiti od okoline. Ova lopta nalik je slici od Leonarda (Vitruvijev čovjek) koja pokazuje čovjekov energetski sustav.

Kada osvjestimo naše tijelo kao energetsko polje, tada ćemo kontrolirati našu vlastitu energiju i ne dopuštati njezino pražnjenje. Ako ste već prazni, punite se lijepim mislima, stvarima koje volite i koje vas ispunjavaju. Nakon nekoliko dana osjetit ćete kako vam se energija vraća, kako ste živnuli, kako se osjećate bolje. To je znak da je počeo vaš oporavak. Zatim puno šetajte, smijte se, gledajte samo smiješnu stranu života i za sve stvari na koje nemate utjecaja govorite BAŠ ME BRIGA.

To je najbrži put prema zdravlju i uživajte na njemu.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo