Kolumnisti i blogeri: Na beauty tretmanu

Kako vam masaža može pomoći u čišćenju organizma?

Detoksikacija tijela je prirodna eliminacija otrova (toksina) iz organizma te ju je potrebno redovno raditi.

Toksini se u našem organizmu talože zbog udisanja pesticida ili kemijskih sredstava za čišćenje, aditiva u hrani, ljekova te dima cigarete. Ukoliko se odlučite za detoksikaciju organizma, potrebno je savjetovati se sa stručnom osobom koja će pronaći najprihvatljiviji način za vas.

Detoks čajevima od koprive, nevena i stolisnika za savršen doček

Važno je ne raditi detoksikaciju više od tri puta godišnje. Optimalna detoksikacija traje 7-10 dana, a osobno ju pokušavam napraviti barem dva puta godišnje.

Rezultati detoksikacije su povećanje energije, čišća koža, bolja probava i povećana koncentracija. Detoksikacija se ne preporučuje trudnicama, dojiljama te osobama koji imaju dijabetes, poremećaje u prehrani, probleme sa bubrezima i štitnjačom ili određenim genetskim bolestima.

Ukoliko počinjete detoksikaciju preporučila bih vam da počnete tijekom vikenda ili godišnjeg odmora zbog moguće glavobolje, a moguća je i pojava zatvora ili dijareje. Naime, zatvor je moguć zbog nedostatka unosa tekućine, stoga ukoliko se pojavi ovakav problem, povećajte unos vode.

Blistava koža u samo jednom tretmanu

Tijekom detoksikacije treba izbjegavati sljedeće:

 • Fast food
 • Alkohol i cigarete
 • Sol
 • Zaslađene sokove ili gazirane napitke
 • Masnu hranu
 • Slatkiše i grickalice
 • Pšenicu i gluten
 • Gotovu hranu

Osim detoks programa prehrane postoje također i određeni kozmetički tretmani kojima možemo potaknuti bolji detoks učinak. Neki od tretmana su:

LIMFNA DRENAŽA– ova vrsta masaže ima terapeutski učinak. Laganim, dugim, ritmičkim pokretima povećavamo protok limfe i smanjujemo količinu toksina u tijelu.

Ovako izgleda pravilna njega osjetljivih ruku i stopala zimi!

Limfnom drenažom možemo:

 • smanjiti oboljenja od prehlade i virusa
 • pomoći kod zadržavanja vode u organizmu usljed kojeg je moguća pojava oticanja nogu i prstiju
 • potaknuti gubitak težine zbog ubrzavanja limfnog sustava te će zbog toga vaš metabolizam učinkovitije sagorijevati kalorije
 • olakšati simptome alergije
 • poboljšati teksturu kože smanjivanjem oticanja te se koristi u tretmanima protiv celulita

Osim ove metode jedna od metoda za izbacivanje toksina je također i BODY WRAPPING.

BODY WRAPPING je tretman u kojem klijentici nanesemo odgovarajuću kremu na tijelo, te ju zamotamo u prozirnu foliju. Nakon zamatanja u prozirnu foliju klijentica određeno vrijeme leži u toploj deci te na taj način izbacuje toksine iz tijela. Ovaj tretman se također upotrebljava za borbu protiv celulita te je vrlo učinkovit kod osoba koje imaju meki celulit. Naime toplina deke rastapa celulit te se zbog tijela zamotanog u foliju pospješuju rezultati. Kako biste dobili željene rezultate potrebno je 7-10 dolazaka, a najbolje je raditi ga jednom tjedno.

Osim limfne drenaže i body wrappinga i običnom masažom možemo postići izbacivanje toksina, međutim ovi tretmani su puno učinkovitiji i zapravo zaslužni za bolje rezultate.

Detoksikaciju nikad ne radite ukoliko niste sigurni u to što radite. Naime važno je posavjetovati se sa stručnom osobom budući da trenutno postoji na stotine detoks programa i odlučiti koji je najbolji za vas.

Evo kako je zimi najpametnije njegovati kožu lica

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo