Maksimalno sagorijevanje viška kilograma, snaga i izdržljivost u samo 45 eksplozivnih minuta!?

Da, to je moguće postići u samo 45 minuta, kružno-intervalnom trening metodom by Dream gym!

Ako vam je “klasični” trening u teretani pomalo dosadio ili je previše pasivan za vas, ako su razne varijante aerobika i slične postale monotone i s previše koreografije, vrijeme je da probate nešto potpuno novo i originalno. U “majstorskoj radionici” fitness centra DREAM GYM osmislili smo program koji se temelji na principima kružno-intervalnog treninga.

Polazeći od toga da trening mora biti interesantan, raznolik, kratak i vrlo učinkovit, prilagođen svim dobnim skupinama, ženama i muškarcima, početnicima i naprednim vježbačima, dobili smo jedinstven program. To je varijanta kružno-intervalnog treninga gdje se izmjenjuju aerobni i anaerobni intervali. Izmjenjuju se vježbe snage na spravama (revolucionarne FREEMOTION FITNESS SPRAVE!), bučicama, medicinkama ili vlastitim tijelom, s vježbama na kardio spravama, vijačama, step-klupicama, mini trampolinima idr.

Interval rad na stanici traje 30-60 sekundi, a između stanica nema odmora! Na taj način postižemo maksimalno sagorijevanje viška kilograma, a istovremeno dobivamo snagu i izdržljivost! Na kraju kruga dvije do tri minute odmora. Ovo je izuzetno učinkovit program, kako za početnike tako i za napredne vježbače. Po ovom sistemu mogu trenirati rekreativci i profi sportaši.

FREEMOTION 45 TOTAL BODY odlično je prihvaćen kao grupni program u našem Centru. Iza nas je prva sezona primjena ovog programa i povratna iskustva su zaista odlična. Također, klijenti koji se odluče za osobnog fitness trenera u našem centru, između ostalog, također rade po ovom programu i napredak je vrlo brz.

Ovo je bazični program trening sistema DREAM GYM MANIA koji se stalno nadograđuje. Naš drugi originalan program zove se FIT BOX & FREEMOTION by DREAM GYM i on čini kombinaciju FREEMOTION 45 TOTAL BODY i FIT BOX-a. O njemu više riječi u drugom članku.

Struktura sata – treninga

Trajanje: 45 minuta. Napomena: to je “pravih 45” minuta, deset minuta laganog pojedinačnog zagrijavanja na početku treninga ne računamo. Kad trening krene nema ni minute “razvlačenja”!

Step 1: warm up – zagrijavanje 10 – 15
min

Elementi: različiti poskoci, varijante aerobika bez koreografije, Thai bo, fit box, streching (dinamično i statično istezanje)

Trenažeri: bučice, utezi za zglobove, medicinke, vijače, spinning bicikli, trake za trčanje, veslački ergometri, steperi, elipteri, trampolini i dr.

Vrlo važan dio treninga. Da bi izbjegli ozljede zagrijavanje mora biti “pravo”! Podižemo puls i zagrijavamo “mašinu“ za glavni dio!

U drugom dijelu zagrijavanja i u glavnom dijelu treninga (STEP 1 i 2) vrlo često koristimo TABATA metodu treninga.

Step 2: kružno-intervalni
trening – 20 – 25 min

Krug se sastoji od četiri do 12 radnih stanica. Radi se u intervalima 30-60 sek. Odmor od jedne do dvije minute na kraju kruga. Izmjenjuju se vježbe snage sa aerobnim vježbama. Radimo pojedinačno ili u parovima.

Time postižemo MAKSIMALNO sagorijevanje viška kilograma (puls na razini 60-80 posto maksimalno) te povećanje snage i izdržljivosti. Trenažeri: FreeMotion fitness sprave, Freemotion The Vertex – vibracijska platforma, kettlebells, step klupice, spinning bicikli, vijače, medicinke, fit box vreće, trampolini, trake za trčanje, veslački ergometri, steperi, elipteri i dr.

Step 3: cool down
“hlađenje” – 5 – 10 min

Istezanje (stretching uz elemente joge i pilatesa) i jačanje trbušnih i leđnih mišića.

Kružno-intervalni trening u ovom obliku primjenjiv je u pojedinačnom i grupnom treningu. Rekreativci rade s malim i srednji intenzitetom, dok napredni rekreativci i sportaši rade s velikim opterećenjem i intenzitetom. Primjerice, ako se radi maksimalnim intentitetom, u glavnom dijelu treninga radimo tri kruga po tri do četiri minute. Uz kvalitetno zagrijavanje i završno istezanje trening ponekad ne traje više od 30-40 minuta! Ali je cilj postignut i mi se osjećamo “zadovoljno iscrpljeni”!

Kvaliteta je bitna, ne kvantiteta!

Video klip koji slijedi prikazuje dva kruga po tri minute. Aerobne i anaerobne vježbe se izmjenjuju bez odmora. Između dva kruga je odmor dvije do tri minute. Intenzitet i opterećenje su visoki, prilagođeni aktivnim sportašima, ali ga već i rekreativci s iskustom mogu pratiti. Naglašavam da je kod našeg programa FREEMOTION 45 TOTAL BODY pristup isključivo individualan. Tempo se prilagođava svakom pojedinačno, zavisno od njegove razine treniranosti, dobi, spola, eventualnih ozljeda i sl. Polaznici naših grupa vrlo brzo savladavaju principe rada tako da u praksi povreda gotovo da i nema, a stupanj njihove kondicije brzo raste.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo