Kolumnisti i blogeri: Na beauty tretmanu

Lash lift – nova metoda za lijepe i njegovane trepavice

Kao što svi znamo, postoji više načina kako istaknuti oči. Maskara polako odlazi u zaborav i žene se odlučuju za metode s kojima se bude lijepih i uvijenih trepavica. Danas ću vam pisati o metodi koja je inovativna u Hrvatskoj, a zove se Lash lift

Ova metoda podrazumijeva kemijsko uvijanje trepavica te njihovo bojanje. Osim što ova metoda podrazumijeva uvijanje, ja osobno preporučujem u ovaj tretman dodati lash botox ili lash lamination koji njeguje, hrani i jača trepavice.

Zaboravite na crne mrlje ispod oka uzrokovane maskarom koja se rastopila od ljetnih vrućina, osjećajte se slobodno i prekrasno uz najnoviju metodu uvijanja trepavica.

Sami tretman traje oko 60 min, rezultati su vidljivi odmah, a efekt traje 6-8 tjedana, no to ovisi o brzini rasta vaših trepavica. Tretman je neinvazivan te se može raditi nakon ekstenzija trepavica, no mora proći 48 h kako bi se oči odmorile od ljepila.

U daljnjem tekstu ukratko ću vam objasniti faze ovog tretmana te zbog čega se radi po tom principu.

Priprema lica za sunčane dane

Priprema za tretman

Prvo moramo trepavice očistiti od nečistoće i šminke. To je najbolje napraviti s proteinskim blazinicama koje će odmastiti trepavice i kapke. Nakon toga potrebno je pokriti donje trepavice kako se ne bi zahvatile u procesu uvijanja, a najbolje je to učiniti s kolagenskim jastučićima. Kada zaštitimo donje trepavice na gornji kapak se zalijepi silikonski jastučić koji biram prema prirodnoj dužini trepavica i prema željenom efektu. Ljepilo kojim lijepimo silikonski jastučić na kapak je vodosolubilno (topivo u vodi) te se lako uklanja s kože i nema straha od iritacije. Preporučujem da prvo provjerite koje proizvode koristi vaša kozmetičarka kako bi i vi mogli provjeriti kakve proizvode i koje kvalitete se koriste. Ne smijemo zaboraviti da su oči najosjetljiviji organ, stoga budite na oprezu i nemojte se sramiti pitati. Imate pravo znati što se koristi na vašem tijelu.

Egipatska depilacija, ona voskom ili britvica? Evo koju odabrati i zašto

Faze lash lifta

FAZA 1 – UVIJANJE– ova faza nanosi se samo na korijen trepavica, a nakon što odstoji na trepavicama skida se s mikroštapićem, nikako sa vodom.

FAZA 2 – FIKSIRANJE– ova se faza nanosi kao i faza 1, ali je potrebno staviti veću količinu preparata kako bi fiksator djelovao na trepavice.

FAZA 3 – BOJANJE – klasično bojanje trepavica, trajanje ove faze ovisi o proizvođaču boje. Ja osobno preporučam crnu ili crno-plavu boju za trepavice kako vam ne bi bila potrebna maskara

FAZA 4- BOTOX – ovaj proizvod stavlja se samo ako bojamo naše trepavice zbog toga što ova faza sadrži hidrolizirani keratin, arganovo ulje, proteine i aminokiseline te na taj način njeguje trepavice

LAMINATION – ovaj se proizvod stavlja ako ne bojamo naše trepavice jer je crne teksture kao maskara, ali za razliku od botoxa lamination se ostavi da se upije u trepavice zbog toga što koristi proteine i aminokiseline koje njeguju trepavice.

FAZA 5- NJEGA I JAČANJE-  to je zapravo njegujući losion koji će omekšati trepavice te će omogućiti odvajanje trepavica od silikonskog uvijača.

Važno je napomenuti da se nakon ovog tretmana trepavice ne smiju močiti, koristiti sauna ili solarij,  te je poželjno izbjegavanje maskare u prva 24 sata.

Tretman uz koji će vaše ruke i nokti zablistati!

Za ovaj tretman se odlučuje sve više mladih osoba jer je manje invazivan od klasičnih trepavica, a efekt je prirodniji i traje poprilično dugo. Nažalost, uz ovaj tretman ne smijete koristiti nikakva ulja ni prirodne preparate jer masnoća iz proizvoda će smanjiti efekt Lash lifta. Dakle, ukoliko se odlučite za ovaj tretman morate imati na umu da se nekih pravila morate pridržavati jer jedino tako možete očekivati duže i bolje rezultate.
Ovaj tretman produžiti će i uvinuti vaše trepavice, ali morate znati da se rezultati slabije vide kod osoba koje imaju jako kratke trepavice. Ako imate taj problem preporučujem prvo njegu i produživanje trepavica kod kuće prirodnim metodama

Osobno uvijek preporučam RICINUSOVO ULJE koje će potaknuti rast trepavica te ih učiniti čvršćima. 

Masaža kojom ćete se riješiti neprijatelja kože!

Ricinusovo ulje

– 20ml ricinusovog ulja

– kora jednog limuna

– sterilna posuda

Koricu jednog limuna usitniti tako da stane u jednu žličicu za kavu. Koru prosušiti na svježem zraku cca 3h te ju staviti u posudu u kojoj je 20 ml ricinusovog ulja. Ostaviti da odstoji 72 h te nakon toga izvaditi koricu limuna i baciti ju. Nakon toga možete početi koristiti ulje.

Upotreba: Mažite ricinusovo ulje jedanput dnevno na trepavice u manjoj količini na korijen trepavica sa stapičem za uši i ostavite da djeluje. Ova metoda najbolje je primjenjivati prije spavanja kada ćete imati zatvorene oči kako ulje ne bi došlo u dodir s okom. Rezultati su vidljivi nakon mjesec dana.

Vazelin

Ovaj alternativni tretman funkcionira na sličan način kao i ricinusovo ulje. Malo vazelina razmažite po trepavicama, a iako ga možete ostaviti cijelu noć, a možete ga i isprati nakon 15-ak minuta. Rast novih trepavica trebali biste primijetiti nakon nekoliko tjedana.

Nadam se da će vam ovi savjeti pomoći da odaberete najjednostavniji način za lijepe, njegovane i prirodne trepavice.

Kako napraviti prirodni lifting lica? Ovi trikovi će vas oduševiti

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo