Razmišljanje da smo proizvod sredine u kojoj živimo prilično je novo.

Psihološka astrologija je oduvijek tvrdila da našu prirodu djelomično određuje sredina u kojoj živimo, a djelomično da se na našu prirodu (karakter) odražavaju okolnosti u kojima smo se rodili – osobe koje su došle na svijet u trenutku dok je buktio rat obično pokazuju agresivnost, oni koji se rađaju pod tragičnim okolnostima bivaju melankolični, a oni rođeni u sreći i radosti postaju u pravilu harmonični.

Psihološka astrologija umjesto vremena u prvi plan stavlja univerzalne odnose koji vrijede u kozmosu i svugdje u svakom trenutku.

Na planete utiču iste sile kao i na Zemlju i njene stanovnike. Promatrajući kretanje planeta i njihove međusobne odnose možemo shvatiti našu situaciju. Kao kada bismo mogli vidjeti sebe i prirodu u ogromnom povećalu.

Gledamo li pažljivije, pronaći ćemo buduće periode života kada naš karakter dolazi do izražaja, kada se život čini savršenim i naša rješenja su na domaku.

Astrologija pojačava našu svjesnost o prestanku takvih perioda, uči nas predvidjeti to i zadržati pozitivne vrijednosti i trendove što duže nakon njihovog prestanka, do točke gdje se premošćuje vrijeme i prostor u nama.

Istovremeno ne smijemo zaboraviti naše okruženje.

Svi mi pripadamo nekom kulturnom okruženju, htjeli mi to ili ne, ostavljamo naš pečat i utičemo na njega bilo negativno ili pozitivno. Baš kao što na naše misli, osjećaje i djelovanja utiču odnosi u našem okruženju, pa onda te misli, osjećaji i djelovanja šire se u svijet i tako doprinose mijenjanju njegovog karaktera. Ovdje dolazi do izražaja slobodna volja.

Suprotstavljajući se negativnim silama kontroliramo, prije svega, naš unutarnji život, čineći ga onakvim kakav želimo da bude, možemo čak utjecati na okolnosti i pretvoriti ih u onakve kakve bismo željeli da budu. To umijeće je ono najvažnije čemu nas psihološka astrologija može naučiti.

 

Knjiga Anđelke Subašić “Uzmite sudbinu u svoje ruke” odlično
je štivo za podizanje svijesti o sebi i svojim mogućnostima. Astrologija u
kombinaciji sa psihologijom primjenjiva je u svakodnevnom životu. Saznajte kako
ovdje.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo