Kolumnisti i blogeri: Psihoonkologija

NASA – revolucionarni program zdravlja/liječenja

Zapamtite: svako ozdravljenje uvijek prati kratkoročno prolazno pogoršanje. Npr. kod migrene, moguće su jače glavobolje, a kod bolesti bubrega – napadi. Svako pogoršanje za vrijeme početka vježbi je znak da počinje ozdravljenje.

Prvi puta u Hrvatskoj je predstavljen jedinstveni NASA program specijalnih vježbi za regeneraciju, liječenje, pomlađivanje i revitalizaciju – namijenjen svim dobnim skupinama ljudi. Program je specijalno rađen za astronaute, pilote i poslovne ljude koji moraju biti savršeno zdravi i koji se slabo kreću u prostoru u kojem borave. Ovaj program dorađen je za ljude svih dobnih skupina i predstavlja jedinstvenu metodu održavanja zdravlja i liječenja.

Metodologija i princip

Živimo u jako složenom svijetu u komplicirano vrijeme. U svakodnevnom životu riješavamo puno raznih problema, donosimo odluke, pravimo izbor. Informacija je mnoštvo, mnogo više nego što naš živčani sustav može primiti. Izloženi smo elektromagnetnom zračenju svih aparata i uređaja koji “zrače”, utjecaju ljudi koji nas okružuju. Ako smo u blizini “negativne osobe”, i mi se osjećamo približno jednako. Okolina nas oblikuje i djeluje na nas. Metodologija programa NASA je krug utjecaja usmjeriti prema samima sebi, naučiti sve o sebi, svim procesima koji se događaju u našem tijelu (mislima, emocijama…) te specijalnim vježbama pokrenuti sve mehanizme ubrzanja metabolizma, regeneracije, pomlađivanja, liječenja, ispravljanja kralježnice, vraćanje vida u savršeno stanje, redukcija tjelesne težine i dr.

Glavni savjeti primjene programa:

 • Svaki dan započnite osjećajem životne radosti i sreće, duhovnog poleta i održavajte to stanje tijekom dana i prenosite ga na sve oko sebe. Ako ovo stanje ne nastane spontano (naročito prvih dana), stvarajte ga u sebi i održavajte umjetno (glumeći), sve dok ne postane vaše “normalno stanje”.
 • Tijekom vježbanja (vježbi zagrijavanja i razgibavanja) postignite stanje “bez misli”, u kojem vaš mozak ništa ne analizira. Neće se protiviti ničemu, već će primati nove informacije i zadatke. Oslobodite svoj mozak predrasuda i ograničenja koje vas ometaju
 • Iznutra se “programirajte” na potpuno ozdravljenje i pomlađivanje. Uspjeh prati uvijek onoga čija je svijest usmjerena na postizanje cilja. Ne zaboravite da čak i privremeni neuspjeh ima svoj duboki smisao. Tada vam podsvijest sugerira – promijenite pravac.
 • Iz svojih misli i riječi izbacite riječ: “bolest”. Što češće u mislima i naglas ponavljajte: “zdrav sam… sretan sam… mlad sam… nepovrediv sam… mogu sve… odlično se osjećam… sve je lijepo…”.
 • Sebe zamišljajte uvijek onakvim kakvi bi željeli biti iznutra i izvana (slika idealnog lika).
 • Prema sebi se uvijek ponašajte sa ljubavlju i poštovanjem. Nikada se ne kritizirajte niti ponižavajte. Pohvalite sebe i za najmanji uspjeh. Uspostavite osjećaj da ste vi sami gospodar svoje sudbine i svoga tijela, a ne pasivna osoba koja čeka ” milost” i pomoć od drugih.

Naš cilj je pronaći izgubljeno zdravlje i vitalnost duha i tijela i realizirati svu energiju koju smo dobili od prirode. Vraćanje energije i zdravlja se postiže “usput”, neovisno o vama, kako da se to događa samo od sebe. Do ovoga cilja stiže se u etapama, počevši od svladavanja metodologije, zatim postepeno pojačavajući treninge.

Zapamtite: svako ozdravljenje uvijek prati kratkoročno prolazno pogoršanje. Npr. kod migrene, moguće su jače glavobolje, a kod bolesti bubrega – napadi. Svako pogoršanje za vrijeme početka vježbi je znak da počinje ozdravljenje.

Znaci koji se javljaju kod obnavljanja normalnog funkcioniranja organa su:

 • povećanje temprature u dijelu u kome se “radi” kao i povećanje tjelesne temperature
 • javljanje laganog pulsiranja
 • grčenje, probadanje, lagano peckanje
 • osjećaj škakljanja kao kod zarastanja rana
 • pojačan osjećaj gladi, poboljšanje probave
 • povećana potreba za snom.

Još jednom ćemo ponoviti smjernice rada kako bi postigli cilj: potpuno ozdravljenje i pomlađivanje tijela.

 • uspostava mentalne ravnoteže pomoću specijalnih treninga emocija, osjećaja, vizualizacije
 • ciljane vježbe radi buđenja i pojačavanja slabo aktivnih sposobnosti samoregulacije tijela
 • pojačavanje imunološkog sustava, normalizacija metabolizma, obnavljanje rada živčanog sustava, korekcija osjetila vida, sluha, mirisa, otklanjanje ožiljaka, strija, bora, proširenih vena, pomlađivanje kože lica i vrata, obnavljanje funkcija bolesnih organa, normalizacija tjelesne težine, za žene – ginekološka masaža, za muškarce – urološka masaža.

Od iduće kolumne krećemo s opisom vježbi. Od početka vježbanja poželjno je voditi dnevnik u kojem bilježimo sve promjene stanja. Izmjerite visinu, težinu, obim struka i boju mokraće. Jednom tjedno bilježite promjene.

Ujutro i navečer je obavezno tuširanje, a ujutro i navečer popijte po čašu tople vode s malo limuna. To je potrebno zbog reguliranja probave. U dnevniku formulirajte vaš cilj koji želite postići.

Cjelokupan program ćemo iznijeti u našim budućim tekstovima, a više informacija o programu, kao i o trening-grupama možete dobiti na info: 091-333-9999 ili victus.centar@gmail.com.

Za ciljane grupe organiziramo program edukacija i vježbanja u našem novom sportskom cetru u Zagrebu, Strojarska cesta bb (bivši Gredelj) u sklopu Combat centra u nekoliko moderno uređenih dvorana.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo