OK društvo! Odlučili ste konačno nešto konkretno napraviti za sebe i od sebe! Konačno ste se odlučili riješiti “šlauhića” oko struka i dotjerati kondiciju! Naravno, prvo vam na pamet pada teretana. Da, ali…

Možda se ubrajate u grupu onih koji su već probali, ali mjeseci boravka u teretani nisu dali očekivane rezultate. U čemu je problem? Nažalost, često se treneri u teretanama ne pretrgnu previše kako bi vas uputili u sve tajne treninga. Ali, možda su treneri sasvim korektno odradili svoj dio posla, ali vama se jednostavno ne da! Snaga volje je veliki problem u mnogih vježbača i oni se jednostavno vrte u krug. Postoje vrlo kvalitetni i učinkoviti grupni programi, ali što ako spadate u individualce koji vole vježbati sami?

Donosimo vam praktične savjete kako angažirati osobnog fitness trenera. Danas to više ne bi smio biti nikakav tabu, luksuz ili nešto slično. Jednostavno trebate donijeti racionalnu odluku, da u relativno kratko vrijeme uz pomoć eksperta dođete do željenih rezultata.

Zadatak osobnog trenera je da nakon uvida u vaše početno stanje izradi program treninga, prehrane i da vas prati tijekom cijelog trenažnog procesa. On je tu da vas motivira i da iz vas izvuče maksimum. Naravno, to ne znači da ćete četveronoške izlaziti iz dvorane nakon treninga. Iskusan trener znat će dozirati trening, primjerice ako ste tog dana umorni od posla, trening će biti relaksirajućeg intenziteta i sl. U svakom slučaju, klijent bi se trebao iz dana u dan osjećati sve bolje i poletnije!

Tu se nameće logično pitanje kako odabrati kvalitetnog osobnog trenera. U našim fitness centrima rade kvalificirani treneri, ali i oni samozvani. Nažalost, ponekad ni diploma nije garancija kvalitete. Dakle, oprez! Predlažem da se dobro raspitate, obiđete nekoliko fitness centara i temeljito prosurfate internetom.

Osobno dugi niz godina radim kao osobni fitness trener, te ću vam ovom prilikom predstaviti svoj originalni trening sustav – “Dream gym mania” , koji sam godinama razvijao i usavršavao.

Taj sustav nastao je kao sinteza različitih sportova kojima sam se bavio (teretana, dizanje utega, boks, nogomet, tenis, skijanje… i naravno diploma Kineziološkog faksa – usmjerenje fitness!). Upravo zbog te širine ovaj sustav je vrlo učinkovit i vrlo primjenjiv kako na rekreativce, tako i na profi sportaše.

“Dream gym mania” je sinergija četiri čimbenika koja zajedno idealno funkcioniraju. Tu ubrajamo tradicionalni i cardio fitness, funkcionalni fitness, te fit box i po tome je ovaj sustav jedinstven. Naglasak je na kružno-intervalnom obliku treninga i izvodi se uz pomoć najrazličitijih i najmodernijih trenažera i fitness sprava.

TRADICIONALNI FITNESS – V-Gym profi – izotoničke sprave

FUNKCIONALNI FITNESS – Freemotion fitness sprave + ostali trenažeri: medicinke, bučice, kettlebells, BOSU balanseri, fit lopte, “ljestve” agilnosti, “bodyweight”, pliometrija, TABATA intervali, te jedinstvena vibracijska platforma Freemotion The Vertex.

CARDIO FITNESS – Trake za trčanje, steperi, elipteri (orbitrek), bicikl ergometri, veslački ergometri, spinning bicikli, mini trampolini, vijače.

FIT BOX (FITNESS BOXING) – rekreativni boks.

Grupni programi koji se provode po načelima sustava “Dream gym mania“ su:

  • Free motion 45 total body – kružno-intervalni trening
  • Fit box & Free motion – sinergija kružnog treninga i rekreativnog boks.

Većina teretana funkcionira kao spoj tradicionalnog i cardio fitnessa. Maksimalnu učinkovitost ovom sustavu, kao i raznolikost, te neograničeni broj trening kombinacija daju ostala dva čimbenika – funkcionalni fitness i fit box.

Dakle, ako ste otvoreni za nove izazove i spremni uz smijeh i nešto znoja u kratkom vremenu doći do željene linije i dobre forme, bilježimo se sa štovanjem!

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo