Kolumnisti i blogeri: Na treningu sa Sašom Segediem

Ovo su najučinkovitiji rekviziti za trening na otvorenom

Foto: Shutterstock

Ne smijemo zaboraviti kako nam i vrijeme godišnjih odmora može poremetiti naše fitness planove, pogotovo ako ste jedan/jedna od onih koji nikada ne preskaču trening.

Dolaskom proljeća, vrijeme nam nudi mogućnost treninga na otvorenom a taj trend možemo zadržati sve do kraja rujna kada nam prve kiše počinju kvariti ljetni ugođaj.  

5 vježbi za savršeno tijelo koje možete izvoditi kod kuće

U prethodnim tekstovima sam pisao o tome da je dobro, tijekom ljetnih mjeseci/godišnjih odmora, malo promijeniti rutinu vježbanja te dopustiti tijelo da se odmori od standardnih treninga kojim smo ga ‘bombardirali’ tijekom sezone.

Za sve vas koji niste od aerobnih aktivnosti tijekom sunčanih dana (plivanje, trčanje, bicikl….), evo par savjeta kako možete i dalje raditi vježbe jakosti a da vam za to nije potrebna teretana, već samo nekoliko kvadratnih metara ‘osobnog prostora’! U moru rekvizita koji se reklamiraju ja ću izdvojiti dva za koja mislim da su najadekvatnija za trening na otvorenom iz ovih razloga:

  • Lako se prenose

  • Ne zauzimaju puno mjesta

  • S njima se mogu raditi vježbe za cijelo tijelo (doslovno!)

  • Cjenovno su pristupačni

  • Mogu se koristiti doslovno bilo gdje

TRX suspenzijski trenažer i Rusko zvono/girja a.k.a. kettlebell

Odmah da se bacimo na girju; njih imate u raznim veličinama – od malih 4kg, 6kg, 8kg…..pa do malo ozbiljnijih 28kg, 32kg…..Sukladno vašem znanju, primarnoj namjeni dotičnog rekvizita, vi si možete odabrati željenu težinu i s njom putovati od Jarunskea trim staze pa sve do Jadranskih obala kada ćete ju lijepo staviti u prtljažnik vašeg automobila i via la moreno 🙂

S druge strane, TRX je skup ‘traka’ koje nisu elastične, imaju ručke i mogu stati u omanju vrećicu. Težina mu je oko pola kilograma a mogućnosti su beskonačne. Za potonji jedino trebate neku gredu, banderu oko koje ćete ga ‘omotati’ i zabava može krenuti.

Trbušnjaci nisu dobri za vaša leđa i to je istina, nažalost…

Također još jedan mali savjet za trening na otvorenom – iskoristite što vam se nudi! Ako su u blizini klupice iskoristite ih za BOX SQUAT, BULGARIAN SPLIT SQUAT, TRICEPS DIPS……mogućnosti su nebrojene! Ako su pak pored vas gromade kamenja, upotrijebite mašu te imitirajte kretnje iz teretane! Kako?

Evo primjer kako ukomponirati TRX, girju i kamenje u koristan i učinkovit trening……samo trebate stisnuti PLAY 😉

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo