Što je P90X trening?

P90X (Power 90 extreme) je visokointenzivan, ekstreman fitness program. To je home fitness program, znači namjenjen je vježbanju kod kuće, a u pripremi su i grupne verzije tog programa prilagođene za provedbu u fitness centrima, baš poput Total Body Coach P90X workouta.

Autor ovog programa je fitness trener Tony Horton (rođen 1958. godine), iskusan osobni trener, koji je u suradnji s Beachbody timom razvio mnoge uspješne trening programe poput navedenog P90X, P90X2, INSANITY i dr., a predhodnica tih programa bio je njegov Power 90 program.

Kome je namijenjen P90X?

Taj program je za vas ako ste postigli zavidnu razinu kondicije. On je namijenjen onima koji se bave sportom, rade fizički zahtijevan posao ili su ranije odradili program vježbi poput Power 90 ili Slim in 6. P90X je savršeno oruđe za brzo postizanje kondicije.

Čak iako već imate fizičke predispozicije za sudjelovanje, bit će vam potrebno oboružati se pozitivnim stavom i velikim zalaganjem kako biste odradili P90X program do kraja.

Tony Horton

P90X je ekstreman program osmišljen za zdrave pojedince u vrhunskoj fizičkoj kondiciji i stoga ga NE bi smjeli upražnjavati oni koji ne udovoljavaju minimumu zahtjeva koji su naglašeni u ovome uvodu. Dakle svi oni koji imaju nekih zdravstvenih tegoba, poput primjerice, tegoba sa srcem, disanjem, koljenima, ramenima ili kralježnicom (vratom ili leđima), ne bi se smjeli upuštati u program.

Što možete očekivati?

Tony Horton garantira:

  • Postizanje najbolje forme koju ste postigli ikada u životu.
  • Razvijanje vještina, koordinacije i fleksibilnosti kakvu niste ni sanjali.
  • Usvajanje znanje o pametnom jedenju i otkrivanje zdravih izbora u prehrani.
  • Možete također očekivati da ćete se znojiti. I to jako.

Imajte na umu da nisu sve žene i muškarci stvoreni jednakima. Ljudska bića fizički se razlikuju u cijeloj lepezi oblika, veličina i snage i stoga svatko treba imati različita očekivanja po pitanju rezultata. P90X prepoznaje te razlike i osmišljen je tako da svakom pojedincu omogući postizanje njegova fizičkog cilja.

Od intenzivnog treninga s opterećenjem do ekstremne joge, iskusit ćete bogatstvo jedinstvenih i izazovnih kretnji koje će doprinijeti mršavljenju, jačanju i učvršćivanju mišićne mase svim onima koji žele nalikovati Tonyju. Tony i njegov team naučit će vas kako da kontrolirate svoje rezultate kako biste dobili to što želite. Uz pomoć P90X-a možete povesti svoje tijelo u smjeru u kojem želite da ide.

P90X nije nalik niti jednom programu vježbanja ikad napravljenom. S ukupnim zbrojem od 12 odvojenih setova vježbi koji sadrže na stotine jedinstvenih kretnji, taj sveobuhvatan fitness program podići će vas na višu razinu.

Kako će vas P90X dovesti do cilja?

Odgovor nude dvije riječi: “mišićna zbunjenost“. Pomoću velikog broja različitih kretnji za čije savladavanje je potrebno vrijeme, P90X stalno izaziva mišiće tijela za novi rast. Što više zbunite mišiće, to će se vaše tijelo više truditi da ide u korak s novim komandama; što više raznolikosti uvedete u tjelovježbu, to će rezultati bivati brži i bolji.

Zbunjeni?

Mana velikog broja fitness programa jest u tome što oni vode do “platoa“ gdje tijelo postaje naviknuto na rutinu, što rezultira smanjenom učinkovitošću. P90X izbjegava taj “plato učinak“ pomoću stalnih promjena zbog čega tijelo ne zna što ga čeka tijekom svih 90 dana. To znači da NIKAD NIJE LAKO. Mijenjajući stare navike i otvarajući nova vrata, sekundarni i tercijarni mišići stalno su aktivni i razvijaju se. P90X će stalno izazivati vaše tijelo svojom tehnikom “mišićna zbunjenost“ koristeći se raznim dionicama treninga.

Što je TBC P90X workout?

To je P90X trening koji je prilagođen provođenju tri puta tjedno s ciljem da se postignu željeni zdravstveni i estetski ciljevi (maksimalno sagorijevanje masti te brutalna definicija!), uzimajući što više u obzir individualno stanje svakog od vježbača i vodeći ga kroz program sigurno i oprezno. Cilj je da se na takvom treningu vježbač zabavi te u poticajnoj atmosferi dođe do željenih ciljeva. Program je podjednako namijenjen i muškarcima i ženama.

Program se provodi u Total Body Coach Boot Camp funkcionalnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu, paviljon 6/1 – Više saznajte na Total Body Coach.

Od trenažera se koriste bučice, specijalan trenažni kavez za zgibove, elestične gume, suspenzijski trenažeri poput RIP:60 i TRX-a, medicinke i dr.

U ovaj grupni TBC P90X program možete se uključiti u svakom trenutku. Naravno, za optimalne rezultate predlažemo da u kontinuitetu trenirate 90 dana.

P90X

Tko su treneri TBC P90X workouta?

Glavni trener i voditelj programa je kineziolog Tomislav Dolušić, koji već godinama vježba i proučava P90X trening program te ga je maksimalno prilagodio za grupni režim treninga tri puta tjedno. Treninge će također voditi provjereni TBC treneri – Marlena Zeman, Barbara Horvat i Saša Rajković.

Termini

Prvi promotivni P90X treninzi održani početkom travnja bili su izuzetno posječeni, stoga požurite i osigurajte svoje mjesto u grupi na vrijeme.

Ponedjeljak, srijeda i petak 18 – 19 sati i 19 – 20 sati.
Cijena: 300 kuna mjesečna članarina – tri puta tjedno

 

Autor teksta: Tomislav Dolušić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo