Pitaj Borisa: Zašto muškarci krenu tražiti drugu ženu? - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri: Razvoj osobnosti

Pitaj Borisa: Zašto muškarci krenu tražiti drugu ženu?

Pitanje čitatelja

Imam 39 godina i četiri godine sam u, donedavno, sretnom braku. To mi je treći brak, i voljela bih ga sačuvati. Uvijek mi je na početku i predobro no čim počnemo živjeti skupa i oženimo se stvari krenu nagore. Prva dva muža su me ostavila radi mlađe i ljepše. Sigurna sam u to. Puno radim i ne stignem mu posvetiti dovoljno vremena, a on očekuje da ja uvijek budem sređena. Mislim da je većina muškaraca nezrela i ne shvaća život ozbiljno. Zaljubljenost je prošla i sad se treba uhvatiti u koštac s realnošću. Ne znam, bojim se. Kako da se ponašam a da ne izgubim i trećeg muža. Kako da zadržim njegov interes?

Odgovor prof. Borisa Blažinića

Kada se veza ustali, zaljubljenost ugasi, navike zamijene strast i zanos, tada jedan dio muškaraca krene tražiti drugu ženu koja unosi nove promjene i pokazuje interes kao što je nekad radio partner. Možete ga zvati muškost, ego – što god da je, no morate dati do znanja svom muškarcu da je poželjan i da mu se divite na jedan veliki način ili će on to pronaći kod nekog drugog.

kKad par „prohoda“ žena je zaista dobra u pokazivanju i davanju do znanja muškarcu da je zainteresirana. To se može vidjeti po njenom treptanju, smijuljenju, vrpoljenju, smijehu i njenom dodirivanju njega.

I tako, kako vrijeme prolazi, ona sve rjeđe nosi šminku, nosi veste ili trenirke umjesto slatkih kratkih haljinica koje je običavala nositi za njega, i zato što ga više ne pokušava zavesti više se niti ne trudi smijati na njegove šale ili pokazivati interes prema njemu.

Muškarci ne odlaze zato što su našli neku ljepšu ili mršaviju. Odlaze kako bi se osjećali poštovanijim, vrijednim divljenja i ponovno poželjnim. Često ćete čuti kako se muškarac žali o tome kako ne želi da mu se „prigovara do smrti“(ne želi slušati ženino kvocanje do kraja života).

Ustvari nije problem „kvocanje“ ili prigovaranje – nego činjenica da mu njegova žena daje do znanja da je nezadovoljna s kim je i što on može ponuditi, i to je ono što njega izjeda i tjera ga van iz veze.

To ne znači da ne možete izraziti svoje iskrene osjećaje, ali morate balansirati svoje misli s ekspresijom ljubavi i divljenja koja će hraniti vatru ljubavi. Ne morate žrtvovati svoje samopoštovanje i na svaku njegovu promjenjivu ćud opskrbljivati ga i biti mu na usluzi.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo