Kada je u studenom 2007. godine povjerenstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi donijelo nove prehrambene smjernice i preporuke za planiranje prehrane djece u dječjem vrtiću, promoviran je stručni priručnik “Prehrambeni standard za planiranje prehrane djece u dječjem vrtiću – jelovnici i normativi”, čija sam jedna od urednica.

Stručna javnost izražavala je svekoliku pohvalu i ocijenila to velikim doprinosom u području unapređivanja i osuvremenjivanja zdravstvene zaštite djece i odraslih.

No, treba ponovno istaknuti važnu činjenicu. Inicijativa za dopunu prehrambenih smjernica i preporuka, te u skladu s tim izrada novih jelovnika za djecu predškolske dobi, pokrenuta je ispred Podružnice medicinskih sestara dječjih vrtića Grada Zagreba koja djeluje pri HUMS-u. Okupivši čitav niz eminentnih stručnjaka , pedijatara, nutricionista, gastroenterologa, endokrinologa, dijabetologa, biotehnologa kao i predstavnike stručnih institucija Grada i Republike, te naravno više medicinske sestre dječjih vrtića Grada Zagreba, i zahvaljujući potpori i podršci suradnika, projekt je u potpunosti realiziran u svim svojim segmentima.

Tako danas imamo suvremene standarde za planiranje prehrane djece u dječjim vrtićima koji uvažavaju aktualne stavove svih važnih institucija koje se bave prehranom, te stručni priručnik koji svojim sadržajem obuhvaća sve dimenzije pravilne prehrane djece predškolske dobi.

Ordinacija.hr preporučuje:

Prehrambeni standard za planiranje prehrane djece u dječjem vrtiću

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo