Kolumnisti i blogeri: Na beauty tretmanu

Priprema kože za zimu – ove tretmane nikako ne smijete zanemariti

Shutterstock

Sigurna sam da ste i vi primijetili ovaj pad temperature zadnjih tjedana. S obzirom na dolazak sve hladnijih dana, odlučila sam upozoriti vas na probleme s kožom koje mnogi od nas zanemaruju.

Prvi od problema je hladnoća. Znate ono kad pogledate van i vidite zrake sunca zatim otvorite prozor ili izađete na balkon i ostanete ukopani od hladnoće. To se meni često dogodi, kao zmija sam i samo tražim zrake sunca. Ako mi temperatura ne odgovara stavit ću toliko slojeva na sebe da će ormar ostati poluprazan.

Mezoterapija – sve što trebate znati o ovom tretmanu

Kako zaštititi kožu lica zimi?

Ne, nije me sram ako jedina po gradu hodam u zimskoj jakni i imam šal oko vrata, bitno je da je meni toplo. Ali kako da zaštitim lice? 

Pravilnom pripremom i njegom.

Drugi problem je vjetar. Taj nemilosrdan vjetar koji nosi prašinu u oči, na lice ili u kosu. Kosa ima svoju politiku, a oči suze! Lice je zaleđeno, prste ne osjećate. Hvala ti osobo koja si izmislila ekstenzije trepavica!

Djevojke, naučite kako se riješiti akni u pubertetu

Jedino što vam u tom trenutku pada na pamet da zaštitite lice je da ga omotate ili stavite “fantomku”?

Postoji i drugi način kako da sačuvate svoju kožu.

Sada se moramo zahvaliti kozmetičkim kućama koje usavršavaju svoje proizvode iz dana u dan. Nije čudno da se koža počne isušivati i da postane siva, ipak joj nedostaje vitamina. Odlučila sam s vama podjeliti neke od svojih tajni njege kože.

Naučite kako pravilno njegovati kožu u menopauzi

Kada pričamo o koži ne govorim samo o licu. Iako je lice najizloženiji dio tijela, ne smijemo zaboraviti na ruke i noge. Tijekom zime naše tijelo pati, po ljeti mažemo ruke i noge jer su izložene, a po zimi ih upakiramo u debele slojeve odjeće.
Lice je važno dobro pripremiti tako da skinemo površinski sloj kože te poklonimo njegu koju zaslužuje, maska i masaža nije dovoljna. Zadnji puta pisala sam o mezoterapiji koja dubinski hrani kožu i smatram ju najboljim tretmanom za hranjenje kože. 

Sve što trebate znati o trajnom make upu na jednom mjestu

Obavezan tretman za ruke

Isprobajte neki od tretmana koji dubinski djeluju, zaista pomažu, a ujedno gotovo svaki uključuje peeling i na taj način ćete uz pomoć profesionalaca dobiti sve potrebno.

Ruke je važno zaštititi od hladnoće. Moguće je pucanje kože ukoliko se ruke ne njeguju, a vjerujte mi nema gore boli od popucale kože na rukama, isto tako estetski ne izgleda lijepo.

Preporučam barem jednom tjedno napraviti piling ruku te staviti masku ili parafin na ruke i dobro namazati hranjivom kremom. Kremu nemojte štedjeti i mažite ruke barem 3 puta dnevno.

Noge su u opasnosti zbog čarapa, tajica, najlonki i ostalih pomagala koje će vas ugrijati. Nažalost, nitko više nema vremena za ništa.

Kako klasično čišćenje lice čuva vašu kožu

Ne preskačite losion za tijelo

Ali noge je jednostavno njegovati ukoliko depilirate noge. Tako istovremeno skidate površinski sloj kože, također, preporučljivo je raditi piling nogu jednom tjedno i vjerujte mi to traje 2 minute kada ste ispod tuša. Nakon toga namažite noge losionom i dok pripremate kožu lica za noćni san losin se upio i vi ste spremni za spavanje. Losionom se mažite svaki dan i vidjeti ćete promjene vrlo brzo.

Što se tiče pilinga i maski osobno preferiram domaće, i više manje u prijašnjim kolumnama sam objasnila koje maske su pogodne za koju kožu. Noge su ipak malo drugačije. Osobno radim piling s krupnom soli i mlakom vodom koju utrljavam frotirnom rukavicom.

Ukoliko imate osjetljivu kožu preporučam piling od kave. Identičan princip rada je kao kod pilinga solju, međutim kava je blaža i nije toliko agresivan. Što se tiče losiona, nažalost morat ćete istraživati i otkriti koji vam je najbolji. Kao i kod krema i bilo kojeg proizvoda koji stavljate na svoju kožu.

Masaža kojom ćete se riješiti neprijatelja kože!

Ukoliko sami ne uspijevate, uvijek se možete obratiti stručnoj osobi koja će analizom odrediti vaš tip kože, a time i preparat koji bi najbolje odgovarao baš vama.

Njegujte se, njegujte svoju kožu i ne zaboravite: koža pamti,pa neka pamti samo sretne dane…

Tretman uz koji će vaše ruke i nokti zablistati!

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo