Nitko od nas ne voli prolaziti kroz teškoće i krize. Kako ih gledamo kroz psihološku astrologiju?

Riječ je o predvidljivim napetim planetarnim ciklusima. Neki vremenski traju duže, a neki kraće. Prolazni su baš kao što je sve prolazno – dobro i loše.

Kada se negativan ciklus dogodi on donosi u vaš život važna iskustva. Može se manifestirati kao događaj, ali je to isto tako važna faza u vašem unutarnjem razvoju. Djeluje najčešće iz vas samih, bili vi svjesni toga ili ne: stav i ponašanje koje se tokom ciklusa razvija u vašoj psihi dovodi do određenog događaja kao vanjske manifestacije. Kada vam se je zadnji put dogodilo nešto drastično?

Pokušajte se prisjetiti osjećaja koji su prethodili događaju, pa ćete možda shvatiti smisao.

Uglavnom, mi sami odlučujemo kako će naš život izgledati. Da bi se uživalo u žetvi mora se najprije obaviti sjetva. Sreća i uspjeh rijetko dolaze sami od sebe – a ako se to i dogodi, budite sigurni da se račun plaća na kraju. Sve ima svoju cijenu.

Skladan ciklus nudi povoljne okolnosti i dobre mogućnosti za učiniti nešto, donijeti odluke čiji rezultati će se kasnije vidjeti ili donosi rezultate onoga što smo ranije dobro učinili.

Napet period nam postavlja izazov i postavlja zahtjeve. Prisiljava nas na odgovornost za ranija djela i odluke. Nekada je učinak takvog perioda razotkrivanje nepoštenja i nemara. Napeti periodi uče nas da gradimo život na sigurnim i poštenim temeljima. Dakle, život je ipak pravedan.

Ponekad čovjek prolazi kroz dugi period teškoća i problema. Dublje gledano, oni su odraz razvojnog procesa i imaju svoju poruku. Čim prije osoba uspije shvatiti koju poruku joj život šalje, može početi učiti na teškoćama i naučiti iskoristiti i najnapetiji periodi. Tako će se on manifestirati u skladnu verziju istog ciklusa.

Opiremo li se promjenama, zasigurno će se nešto “dogoditi” što će nas prisiliti na njih.

Shvatimo li to kao neizbježno i dugoročno gledano kao put ka poboljšanju situacije, doživjet ćemo to kao zanimljivo i manje bolno iskustvo. Za neke od nas nema ništa strašnije od promjene svakodnevice, jer nam ona znači život i identitet. Gledano s druge točke, možda nekoliko godina kasnije, svaki ciklus ima svoje objašnjenje. Tada se uglavnom pokazuje da je ono što nam se dogodilo donijelo sa sobom nešto dobro i pozitivno.

Uzrujavati se za nadolazeće napete periode bezrazložno je i ne pokušavajmo predvidjeti buduće događaje – oni se manifestiraju u tisućama različitih načina da je teško pretpostaviti pravi.

Učinite radije sljedeće: ako vam se pojavljuju redovito isti problemi pogledajmo vremenske periode kada se redovito ponavljaju problemi. To nam daje mogućnost ulaska u trag korijenu problema i daje nam šansu psihički i fizički pripremiti se za sljedeće teško razdoblje. Upozorenje je oružje. Razum, praktičnost, balans odmora i kretanja uvijek su dobre pripreme pred nadolazećim periodom problema. Iako je događaje teško predvidjeti, mogu se dobro predvidjeti trendovi i njihovo manifestiranje na psihu čovjeka. Svaki ciklus i kriza pruža mogućnost da se pobjede urođene slabosti i konflikti.

Ono što trebate učiniti je jednom zauvijek uhvatiti se u koštac s problemom i riješiti ga.

 

Knjiga Anđelke Subašić “Uzmite sudbinu u svoje ruke” odlično
je štivo za podizanje svijesti o sebi i svojim mogućnostima. Astrologija u
kombinaciji sa psihologijom primjenjiva je u svakodnevnom životu. Saznajte kako
ovdje.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo