Kolumnisti i blogeri: AutoIMUNA

Živjeti s multiplom sklerozom: Osam godina se borim s bolešću i nadam se da ću opet trčati…

Pixsell

Danas sam bila na pregledu kod svoje divne doktorice/neurologa o kojoj sam već pisala.

Upravo mi je druga, mlađa, doktorica zapisivala trenutno stanje kada je ušla “moja” doktorica. Govorim joj kako u osam godina koliko “držim” MS se nisam ovako osjećala. Nažalost, izgleda da više MS drži mene sad.

Govorim joj kako lijeva noga toliko “ne surađuje”, da mi otežava hod maksimalno i kako sam zbog toga i razdražena, što je na kraju i za očekivati.

Pitam je koliko će me ovaj novi, kako kažu trenutno i najbolji, lijek vratiti, hoće li mi povratiti moj normalan hod i hoću li moći opet trčati što želim više od ičega.

Imam multiplu sklerozu i napokon sam našla posao koji mi odgovara. No, nije sve išlo kako treba…

Doktorica mi odgovara da ovaj lijek “koči” bolest. Da usporava progres i zadržava bolest “na mjestu”. Govori mi i ono što znam već odavno. Kako je kod svakog pojedinca tijek drugačiji pa tako i sama reakcija na lijek tj. odgovor tijela na isti. Govori mi dalje koliko je važno “stanje uma” i koliko to može pomoći a jednako i odnemoći i ubrzati i pogoršati bolest.

Također sam i o tome pisala i to ne jednom. Ljubazna doktorica strpljivo odgovara na još desetke mojih pitanja. Govorim joj kako mi se javilo nekoliko ljudi koji su potpuno odbacili medicinske lijekove i okrenuli se drugim stranama i kako mi tvrde da je upravo tu spas. Jedna gospođa je išla toliko daleko i poslala mi video žene koja se izliječila promjenom prehrane i koja logično i sasvim realno objašnjava što se događa našem tijelu kada ga bombardiramo procesuiranom hranom, a ne snabdijevamo ga dovoljno potrebnim namirnicama kao što je voće, povrće, magnezij, potrebni vitamini i minerali, i najbitnije ne hidriramo ga dovoljno.

Ista gospođa mi priča još i kako industrija farmacije i prehrane koaliraju za uništiti svjetsku populaciju. Kako nas jedni truju da bi nas drugi liječili. Liječili preskupim lijekovima koji nas neće izliječiti već će nas samo održavati na životu nedovoljno sposobne i funkcionalne.
Znam, glava puca od ovoliko tvrdnji, prepričanih mi iskustava i na kraju od trenutnog mi stanja, i vama. Mogu vam samo reći da me ovakvo, nimalo zavidno, moje stanje natjeralo na donošenje bitnih i velikih promjena.

Trebala sam ih donijeti i početi primjenjivati puno prije. Ali eto, i to vam radi MS. Ako ste malo ažurniji bolje za vas a evo, mene je morala dovesti pred sam zid s nožem ispod vrata. Morala sam premrijeti od straha kada sam vidjela “gdje sam” i gdje bih, ne daj Bože, mogla završiti.

Divnoj doktorici još govorim kako me jedna cura pitala njeno ime kada je vidjela moj tekst o njoj i pitam je smijem li ga dati. Doktorica mi uz osmijeh odgovara da naravno da smijem. Uz osmijeh se pozdravljamo do sljedećeg puta kada dolazim primiti iduću turu lijeka. Do tada, neću (odu)stati. Radit ću sve da potrčim… opet…

Multipla skleroza je kao ruski rulet! Sve ekstremno prema ovoj bolesti je ‘kamilica’, a evo i zašto

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo