Znate li prepoznati simptome proljetnog umora? Naučite i kako si pomoći

umor

Proljeće plašljivo mijenja prirodu, ali isto tako zbivaju se promjene sa svima nama.

Svakodnevno slušamo kako se svi osjećaju umorno kao da su potrošili zadnje atome energije.

Razgovarajući s poznanicima svi poteškoće prepisuju proljetnom umoru i iscrpljenosti. Činjenica je da se organizam na jedan način istrošio, zima je bila duga, hladna i aktivnost sukladno tome manja. Organizmu su potrebne nove zalihe energije kako bi svakodnevne obaveze ostale sačuvane.

Kako terapija žadom pomaže u teškim vremenima - opušta fizički i mentalno

Što je s našom djecom, osjećaju li oni proljetni umor?

Pitanja koja si postavljaju roditelji promatrajući svoje mališane dok nezainteresirano «brljave» po tanjuru u kojem je do jučer bio najdraži obrok.

Uz navedeno neki se roditelji žale da su im djeca bljeđa nego obično i da im se čine da su neraspoložena više nego obično.

Ne činimo li često projekciju osobnog stanja na naše mališane ili oni imaju isto tako proljetne poteškoće kao i mi odrasli.

S.O.S za roditelje

Ponekad je intervencija roditelja usmjerena krivim pristupom, a najčešće roditelji traže stručne savjete za dijete zanemarujući osobne poteškoće.

Malaksalost, bezvoljnost, umor i poteškoća u obavljanju svakodnevnih aktivnosti samo su neki od simptoma proljetnog umora.

U takvim slučajevima najbolje je potražiti savijete obiteljskog liječnika, dijagnostička obrada najsigurniji je put do pouzdanih informacija.

Često se događa da su nalazi i pretrage bez ikakvih naznaka o narušenom zdravstvenom stanju.

U tim situacijama najbolje i najdjelotvornije je promjena okruženja, a vikend boravci u drugom mjestu mogu povratiti elan i osnažiti tijelo i dušu.

Često majke očekuju da će netko od okućena prepoznati znakove proljetnog umora, ali se navedeno vrlo rijetko događa. Stoga, u takvim situacijama budite inicijator i dođite s gotovim prijedlogom ili idejom te učinite prvi korak za sebe i svoje bližnje.

  1. Promijenite prehranu koja je tijekom zimskih mjeseci često jednolična.
  2. Organizam je zasićen ugljikohidratima i mastima te mu je potrebno proljetno čišćenje.
  3. Posavjetujte se s nutricionistom i započnite neku od proljetnih kura čišćenja tijela s krajnjim ciljem eliminiranja toksina.
  4. Posjetite kozmetički salon tretman lica i blagodati limfne masaže učinit će čuda.
  5. I ne zaboravite duhovnu komponentu, priuštite si dobru knjigu ili CD s instrumentalnom glazbom.
  6. Miran kutak u stanu može povratiti izgubljenu duhovnu ravnotežu.

Terapija bojama je korisna u liječenju različitih bolesti

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!