Soba čuda

Pomozite Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije (UOSI SMŽ) prepoznatljiva je po Maloj kući u Petrinji – objektu koji je potpuno pristupačan osobama s invaliditetom, ima uređene uredske prostorije za rad te uređen okoliš s igralištem prilagođenim za djecu i osobe s invaliditetom.

U Maloj kući dostupne su im sljedeće usluge: radna terapija, fizioterapija, dječje igraonice i kreativne radionice, individualna i grupna psihoterapeutska podrška, informiranje i savjetovanje, skraćeni dnevni boravak, asistenti u nastavi i pomoć u učenju, program pripreme za školu, domaćinstvo (stjecanje navika za samostalan život), proslave rođendana, zajednička druženja i izleti…

S obzirom na to da su članovi UOSI SMŽ iz različitih dijelova Sisačko-moslavačke županije Udruga, osim Male kuće u Petrinji, ima urede u Glini i Novskoj.

Udruga okuplja 256 članova s područja Sisačko-moslavačke županije, od kojih je 125 članova u dobi do 21 godine. U stručnom timu Udruge su radni terapeuti, fizioterapeut, edukacijski rehabilitator, diplomirani učitelj, psihoterapeut i mreža educiranih volontera.

Novi projekt je Soba čuda – prva soba u Sisačko-moslavačkoj županiji za terapiju senzorne integracije za djecu s teškoćama u razvoju.

Grad Sisak dodijelio je Udruzi prostor za uređenje senzorne sobe površine 118 četvornih metara, u središtu Siska, u Frankopanskoj ulici 5. Grad i financijski podupire projekt; u akciju se uključio niz tvrtki, obrtnika i građana, no riječ je o derutnom prostoru koji zahtijeva potpunu rekonstrukciju, pa je svaka pomoć dobro došla.

“Nadamo se da će djeca s teškoćama u razvoju senzornu terapiju u Sisku moći koristiti već krajem 2016. godine do kada bi završili svi građevinski radovi i opremanje prostora. Istodobno s uređenjem Sobe čuda počela je edukacija dva senzorna terapeuta.

Uz Sobu čuda uredit ćemo i prostoriju za boravak roditelja, kao i stručni kabinet u koji se nadamo smjestiti logopeda, koji nedostaje u Sisku”, kaže Aleksandra Milković, tajnica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

Terapijska prostorija osmišljena je tako da djeci omogući aktivno kretanje i slobodnu igru u sigurnom okružju, s posebnom opremom i igračkama za poticanje osjeta, motivacije, komunikacije i učenja te unapređenje motoričkih i intelektualnih vještina.

U humanitarnu akciju za uređenje Sobe čuda možete se uključiti novčanim donacijama, svojim znanjem i iskustvom, volonterskim radom, građevinskim materijalom te kupnjom namještaja i opreme.

Donacije možete uplatiti na račun Udruge – IBAN HR3324840081105429603 (RBA d.d.) s naznakom “Za Sobu čuda” ili se javiti u Udrugu, u Ulici Jelene Babić 18 u Petrinji, e-mail: tajnik@uosismz.hr, tel. 044/719 482.   

Ordinacija.hr    

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo