Svi znamo da je lako pripremiti jaja, ali ipak postoje pravila koja će ih učiniti savršenim obrokom.
Jaja su jeftina i pristupačna namirnica, ali ovi će vam savjeti pomoći da jela koja ih sadrže budu zdrava koliko i ukusna.
1. Otvorite kutiju: Prije nego jaja kupite, otvorite kutiju i pogledajte jesu li oštećena, do kojeg ih je datuma najbolje iskoristiti…
2. Spremite ih: Jaja se kupuju u kartonskoj kutiji koja štiti njihovu osjetljivu ljusku, sprečava sušenje u hladnjaku i upijanje mirisa. Čuvajte ih na polici u hladnjaku a ne u vratima gdje se često nalaze posude za čuvanje jaja.
Ove namirnice mogu uzrokovati neugodan miris tijela
3. Očistite nakon kuhanja: Ovaj savjet vrijedi i za ruke i za površinu na kojoj ste pripremali jaja.
4. Provjerite jesu li svježa: Jaje stavite u posudu s vodom. Svježe jaje će ostati na dnu posude, a malo starija će plutati na površini – bacite ga.
5. Kuhanje: I bjelanjak i žutanjak se moraju kuhati dok ne postanu tvrdi kako bi se spriječila zaraza bilo kakvim bakterijama.
Ove su namirnice i nutrijeniti potrebni svakoj ženi
6. Posluživanje: Jela koja sadrže jaja poslužite odmah nakon pripremanja. Sobna temperatura čini ovu namirnicu pogodnim tlom za razvoj bakterija, pa ih konzumirajte što prije.
A. A.
Foto: Shutterstock