Hrana i recepti

Hrana i recepti

Najkaloričnija alkoholna pića

Lagane večere ili izlazak s prijateljima prava su zamka za osobe koje paze na unos kalorija. Ako ne obratite pažnju na to što pijete, u jednoj večeri možete otežati mršavljenje, olakšati debljanje i nakupljanje masnih naslaga.

Sam po sebi, alkohol nema masnoća, no njegovom se apsorpcijom usporava metabolizam, što ga čini velikim neprijateljem osoba koje pokušavaju paziti na svoju liniju. Koja su pića “najgora”?

Pivo

Postoji light inačica piva, no ona uključuje 110 kalorija. Samo po sebi, pivo je najkaloričnije alkoholno piće. Mnogi uživaju u hladnom, zlatnom pivu po vrućem ljetnom danu, no ono što ne znaju je da u takvim uvjetima pivo brže dehidrira njihovo tijelo.

Prosječno pivo sadrži između 150 i 170 kalorija te sedam grama ugljikohidrata.

Šampanjac

Piće koje povezujemo s proslavama, obljetnicama i veselim događajima trebalo bi se piti upravo tada. U rijetkim i važnim prilikama, s obzirom da je drugo po redu piće koje omogućava debljanje. Jedna čaša šampanjca stajat će vas 90 kalorija.

Vino

Umjerena konzumacija vina korisna je za srce, no bitno je naglasiti riječ umjerena. jedna čaša sadrži 80 kalorija! Ako još uz bijelo vino ne možete odoljeti dobroj kriški sira, tada otvarate vrata lakšem debljanju. Pripazite i uživajte u ovom luksuzu rijetko.

Votka

Piće Rusa ima oko 60 kalorija (0,03 dl), a ako votku ne pijete samu, nego sa sokom od naranče, tada ćete unijeti dodatne šećere koji neće učiniti ništa korisno vašem struku.

Kokteli

Mnogima su neodoljivi, ali kokteli predstavljaju prave kalorijske zamke i bombe. Često sadrže gazirano piće, žestoka pića i sokove, a neki čak i vrhnje.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo