Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ovo je najbolji suplement za gubitak kilograma i masnih naslaga na trbuhu, tvrde nutricionisti

Uz samo jednu tabletu možete ubrzati gubitak kilograma, a posebno masnih naslaga na trbuhu.

Jedno od najčešćih mjesta gdje se primjećuje višak masnoća je upravo područje trbuha, a nekako se tog viška najteže i riješiti, bez obzira koliko se trudili. 

Masnoće pohranjujemo u cijelom tijelu, ali oni koji su na dijeti će prvo primijetiti promjene na tom dijelu tijela i fokusirat će se upravo na gubitak viška masnoća na tom dijelu tijela”, pojašnjava Brittany Michels, nutricionistica, te dodaje kako na žalost istraživanja pokazuju kako ciljano mršavljenje tog dijela tijela nije obećavajuće, no vježbanje i promjena prehrambenih navika može smanjiti postotak masnoće u tijelu, pa tako i na tom području.

Ovo je najgora navika kod pripremanja zobene kaše, ako vam je cilj izgubiti kilograme 

Iako dijeta i promjene u prehrambenim navikama mogu puno pomoći pri gubitku abdominalnih masnoća i suplementi mogu pomoći. Prema riječima nutricionistice, postoji jedan suplement kojega biste trebali uvesti u prehranu kako biste se riješili masnoća sa područja trbuha, a to je ekstrakt zelenog čaja. 

Kako suplement zelenog čaja pomaže pri mršavljenju? 

“Zeleni čaj sadrži i kofein i flavonoid EGCG koji ubrzava metabolizam i utječe na razbijanje molekula masnoća”, dodaje. 

Dodaje i kako studije potvrđuju da umjerna konzumacija zelenog čaja može pomoći ako vam je cilj smanjiti opseg struka ali i viška masnoća koje su raspoređene na ostatku tijela.  

Popularni Jamie Oliver smršavio 12 kilograma zahvaljujući jednoj promjeni u prehrani

“Ako baš niste ljubitelj toplog čaja, a ne pada vam na pamet popiti preporučenu dozu od 3 šalice zelenog čaja u danu kako biste brže mršavjeli, razmislite o dodavanju ekstrakta zelenog čaja prehrani u obliku kapsule. Koncentracija EGCG-a u suplementu zelenog čaja je dovoljan za ostvarenje vašeg cilja”, dodaje nutricionistica. Jasno da vam sam suplement neće pomoći pri gubitku viška masnoća, ali ako ga dodate zdravim navikama, vježbanje i suplement bi vam mogli omogućiti da rezultate dijete uočite u kratkom roku.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo