Hrana i recepti

Hrana i recepti

Ovu salatu nikad ne naručujte u restoranu! Jednostavno je precijenjena

Shutterstock

Salate su savršen dodatak svakom jelu, ali postoji jedna vrsta salate koju ne smijete naručivati u restoranu.

Riječ je o iceberg salati koja se često nalazi na meniju restorana jer je pristupačna, uvijek dostupna i dugotrajna. No, upravo je ona jedna od stvari koju ne biste trebali naručivati u restoranima jer plaćate previše za namirnicu koja je bezukusna, a glavni joj je sastojak voda, čak 95 posto. 

“Jednostavno je precijenjena, ne nudi puno, a tu je samo da bi restoranu donijela čistu zaradu”, kaže Matthew McPherson, poznati kuhar iz Bostona. Napominje da se u restoranima salata ne pere temeljito,što može uzrokovati i određene zdravstvene probleme. 

Obavezno probajte ovaj kraljevski doručak! Htjet ćete ga jesti i za ručak i za večeru

Nema potrebe plaćati za jednu od najdosadnijih namirnica na meniju, pa McPherson savjetuje da naručite sezonsku salatu, organskog uzgoja uz odabrane začine. 

Ne slažu se svi šefovi sa stavom McPhersona, pa neki od njih smatraju da ova salata često dodaje jednu nostalgičnu notu modernoj kuhinji i zato se treba posluživati.  Za većinu zemalja, iceberg salata je jedna od najpristupačnijih namirnica, uz to budi nostalgiju, nije skupa te se dobro prodaje. Dovoljan razlog da se ne osjećate loše ako ipak odlučite uz svoj obrok naručiti baš ovu vrstu salate. 

Kava, piletina, losos… Nutricionistica otkriva 6 namirnica koje jede i pije svaki dan

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo