Hrana i recepti

Hrana i recepti

Pripremite se za noćna uzbuđenja uz voćni koktel “Sunset”

Osim što obiluju hranjivim tvarima, sezonske namirnice su iznimno korisne za zdravlje cijelog organizma. To se posebno odnosi na ljetno voće.

Kako su neke vrste samo kratko vrijeme na tržnici, požurite u Hotel Dubrovnik kušati njihove primamljive okuse objedinjene u jedinstvenim voćnim koktelima. Jedan od njih je i hranjivi napitak pod nazivom Sunsetkoji će vas oduševiti kombinacijom naranče, nektarine, jagode, kupina i meda.

lNaranče su eliksir zdravlja

Ovo svima omiljeno voće potiče probavu, ojačava protok krvi i srce. Naranče obiluju vitaminima C i A. Njihova redovita konzumacija ima energizirajući i pročišćavajući učinak na organizam.

Nektarine gode imunitetu

Nektarine nisu samo slatke i ukusne voćke. Bogate su flavonoidima i zahvaljujući njima štite krvne žile. Nektarine ne sadrže kolesterol, dok njihov vitamin C
pomaže u održavanju zdravog imunološkog sustava.

Jagode čuvaju srce

Slatke crvene jagode su postale super voće koje priznaje i suvremena medicina. Bogate su protuupalnim i protukancerogenim sastojcima jer sadrže mnogo antioksidansa, flavonoida, polifenola, fitonutrijenata i vlakana. Pomažu ubrzati metabolizam i ukrotiti apetit, a istovrmeno jagode mogu biti od velike pomoći i za vaše srce.

l

Kupine pomažu kod proljeva

Vitamini, minerali, biljna vlakna, flavonoidi – sve to sadrže kupine koje nisu samo ukusno voće. One zahvaljujući svom sastavu imaju blagotvoran učinak na mnoge zdravstvene probleme. Čaj ove grmolike biljke nezamjenjivo sredstvo protiv proljeva.

Med – univerzalni lijek

Med pomaže kod bržeg zacjeljivanja rana, bolesti crijeva i želuca, povišene tjelesne temperature, a može se koristiti i kao sredstvo za čišćenje. U narodnoj medicini, med je i danas osnova prirodnog liječenja. On ojačava naš imunitet i ima antibakterijsko svojstvo.

U svježe pripremljenom voćnom koktelu pod nazivom Sunset možete uživati na terasi Kavane Hotela Dubrovnik i to za svega 20 kuna. Ne propustite!

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo