Hrana i recepti

Hrana i recepti

Pronašli smo izvor vječne mladosti u Hotelu Dubrovnik!

Kako biste pucali od zdravlja, zadržali mladoliki polet u svom koraku i imali blistav osmijeh, potrebno je zaputiti se do terase Hotela Durovnik i naručiti “Eternal Youth”, voćni eliksir mladosti.

Tajnu vječne mladosti čuvaju miomirisna dinja, egzotični ananas i azijski đumbir. Osim što su ukusni, svi imaju nešto zajedničko – pravi su rudnik vitamina C, vitamina zdravlja i mladosti.

Azijska zvijezda đumbir

Ljekovita začinska biljka đumbir prvak je u multitaskingu. Đumbir liječi grčeve, opušta upaljene mišiće i njeguje oštećenu kožu. Ako patite od bolesti putovanja, a i najmanja kilometraža kod vas izaziva osjećaj mučnine, rješenje je opet – đumbir, a također je dobar saveznik trudnica, s obzirom da pomaže kod jutarnje mučnine. Istraživanje Sveučilišta Brigham Young utvrdilo je kako on djeluje na organizam bolje od većine lijekova protiv mučnine.

Mladost nadohvat ruke

Osim što do brončane boje kože možete doći sunčanjem, ljetni je ten moguće postići i konzumacijom većih količina voća i povrća, među kojima se ističe dinja.

Tajna savršene kože krije se u prirodnim tvarima karotenoidima, a njima je dinja naprosto krcata. Dinja je iznimno bogata vitaminom C, a neke vrste bogate su i vitaminom A koji je prisutan u obliku beta-karotena. Ova dva vitamina veliki su antioksidansi koji štite naše tijelo od krvožilnih bolesti i bolesti koje povezujemo sa starenjem.

S obzirom da je iznimno bogat vitaminom C, ananas pozitivno djeluje i na zaštitu organizma od slobodnih radikala koji uzrokuju aterosklerozu, bronhitis, bolesti src, astmatične napade, osteoartritis i reumatoidni artritis.

Prehrana bogata vitaminom C povoljno djeluje na pravilno funkcioniranje imunološkog sustava, što znači da smo zaštićeniji od prehlada i otporniji na umor.

U svježe pripremljenom soku uživajte za svega 20 kuna na terasi Hotela Dubrovnik. Mala cijena za vječnu mladost, zar ne?

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo