Hrana i recepti

Hrana i recepti

Smart Food: Irina Čulinović i Mario Valentić pokazali svoje kulinarske vještine!

Novi hrvatski koncept zdrave ishrane Smart Food zagrebačkog restorana Bon Appetit svojim je bogatim okusima i maštovitim kombinacijama jela privukao radijsku voditeljicu i poduzetnicu Irinu Čulinović i profesora kineziologije i promotora zdravog života Marija Valentića.

“Ovaj novi brand zdrave hrane u potpunosti je prilagođen suvremenom čovjeku, užurbanom načinu života, a kako i sama živim poput većine – brzo, jureći između radijskog i posla na Ordinacija.hr, klinca i psa, ideja o Smart Foodu me privikla upravo činjenicom kako pruža nutricionistički bogat i lagan jelovnik koji se uspijeva pripremiti i u tjednu”, komentirala je Irina Čulinović pri dolasku u restoran Bon Appetit, ne znajući da će sve što je naumila probati, uz pomoć prijatelja i kolege Marija Valentića, ipak sama i skuhati.

undefinedNaime, chef Berislav Lacković, naumio je Irinu i Marija ne samo počastiti zdravim obrokom, već ih podučiti o trenutačno dostupnim zdravim sezonskim namirnicama i pripravljanju Smart Food obroka.

Irinu i Marija, neodlučne što bi probali s bogatog jelovnika Smart Fooda, odmah je privukla juha od koprive s točkicama od mrkve i vrhnja, te tuna na žaru uz prilog spravljen od prosa i koprive. O nutritivnim vrijednostima koprive i njezinoj upotrebi u pripremi zdravih obroka, ponešto im je rekla i Marina Vojković uputivši ih u sve tajne koprive.

Marina Vojković, poduzetnica i idejna začetnica Smart Fooda, nešto više od godinu dana sa svojom je suradnicom, biokemičarkom Donatellom Verbanac razvijala koncept i jelovnike Smart Fooda za koje kaže da su doista poput živog organizma – mijenjaju iz tjedna u tjedan, a novi, zdravi Smart Food Recepti nastaju gotovo svakoga dana.

Nakon kratke konzultacije sa chefom kuhinje, Irina i Mario uskočili su u profesionalne kuharske uniforme i u kratkom vremenu, uz korištenje zdravih i provjerenih namirnica, pripremili zdrav i ukusan obrok.

kMario koji je nedavno predstavio OfficeFit, svoj program treninga i tjelovježbe prilagođen uredskom okruženju, već je pomalo u domaćoj javnosti preuzeo ulogu ambasadora zdravog načina života, a Smart Food koncept ga je privukao jer i sam uvijek nastoji jesti zdravo i pametno!

I Irina i Mario najavili su kako će nakon ovog prvog iskustva sa Smart Foodom, redovito provjeravati što ima novoga u Smart Food ponudi.

Dašak vesele atmosfere sa snimanja iz kuhinje Bon Appetita, te izjave i dojmove sudionika, možete vidjeti u video prilogu na sljedećem linku:

http://novatv.hr/clanak/inmagazin/inmagazin-pametna-hrana-osvaja-hrvate.html#video

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo