Hrana i recepti

Hrana i recepti

Što nutricionisti jedu kada žude za slatkim?

Mnogima je jedna od glavnih prepreka do dolaska do ljetnoga tijela pretjerana ljubav prema slatkome. Čak i nutricionisti priznaju da se i oni katkada nađu u sličnim problemima.

Kada glad napadne, posebice ona za slatkim, zaista je malo toga što ne bismo uradili. Međutim, ipak je potrebno napraviti neki balans između te potrebe i onoga što je zdravo. Pogledajte što biste u svakom trenutku, prema savjetima nutricionista, mogli jesti ako vapite za slatkim.

1. Smoothieji 

Smoothie se ne mora nužno jesti samo za doručak. Posebice u vremenu kada je sve više svježega voća. Pomiješajte voće po izboru s grčkim jogurtom i eventualno proteinima u prahu i imat ćete uravnotežen i zdrav sladak obrok.

Smoothie od ananasa za jače ligamente i bezbolne zglobove!

2. Tamna čokoalda

Ovo je zasigurno pobjednička namirnica kada su u pitanju zdrave slatke namirnice. Čokolade sa što većim udjelom kakaa utažit će vašu želju za slatkim, a osim toga tamne čokolade imaju itekako mnogo dobrobiti za vaše zdravlje.

Čokolada: kako znati jedete li baš onu pravu?

3. Kombucha čaj

Čaj koji se, kako bi se zadržale njegove dobrobiti, mora piti sa šećerom. Osim što će zadovoljiti vašu želju za slatkim, ovaj čaj itekako je dobar u liječenju ekcema, čuva zdravlje kose, potiče mršavljenje, čisti jetru i sl.

4. Jogurt 

Beneficije jogurta već su itekako poznate. No, ako niste znali da vam on može pomoći i da utažite želju za slatkim, vrijeme je da se uvjerite u to. Ono što nutricionisti savjetuju jest da ga smrznete s voćem kako biste imali zdravu verziju sladoleda.

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo