Hrana i recepti

Hrana i recepti

Utjehu tražite u hrani? Evo kako to možete raditi bez grižnje savjesti

Shutterstock

U trenucima kad gubimo kontrolu, hrana može biti jedina utjeha. Ne mora značiti da je to uvijek loše, posebno ako u tim situacijama birate zdrave namirnice.

Pozitivan korak prema pobjedi stresa je pravilna ishrana. Uz adekvatne namirnice imati ćete snage za novi dan i stresne situacije. Pića također mogu loše utjecati na organizam, a dodatan pritisak stvaraju kofein i alkohol.

Savjeti koji će vam pomoći

Doručak: Nikada ne preskačite doručak! Integralni keksi, malo voća uz jogurt, idealan su doručak. Hranjivi sastojci će vam dati energije za rješavanje stresnih situacija.

Ručak i večera: nakon što dođete umorni nakon stresnog radnog dana, sve što vam pada na pamet je brza i zasitna hrana. Promijenite naviku i umjesto hamburgera prepecite losos na maslinovu ulju, napravite ukusan prilog od povrća i krumpira. Nakon ovakvog obroka vaš mozak će biti nahranjen, a želudac isto. Sigurno je da ćete se na kraju osjećati puno bolje. Izbjegavajte alkoholna pića i previše slatkoga.

Pohane banane – jednostavan recept za savršenu postblagdansku slasticu

Međuobroci: Hrana je potreban za održavanje razine energije tijekom dana, zato nikako nemojte ostati gladni do povratka kući. Potrebno je planiranje: svaki dan na posao ponesite jednu bananu, jogurt ili orašaste plodove koji hrane mozak i daju potrebnu energiju.

Piće: Izbjegavajte stimulanse poput kave i alkohola, ali zato vode i čaja možete popiti koliko želite. Ako imate priliku, popijte času svježe iscijeđenog soka naranče ili biljni čaj. Dehidracija je opasna za organizam zato pripazite da unosite dovoljno tekućine tijekom dana.

Čarobni napitak od pet sastojaka za blistavu i čistu kožu

Stres uzrokuje brzi gubitak minerala i vitamina u organizmu pa biste dodatke prehrani trebali uvijek imati uz sebe. Pazite da unesete dovoljne dnevne količine vitamina C i B, kalcija, magnezija i cinka.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo