Uz bijeli čaj se lakše mršavi - Ordinacija.hr
Hrana i recepti

Hrana i recepti

Uz bijeli čaj se lakše mršavi

Njemački su istraživači su otkrili kako bi bijeli čaj mogao predstavljati prirodan način za poticanje gubitka kilograma, osobito masnih naslaga.

Otkriće nije samo važno za osobe koje žele izgledati vitko u kupaćem kostimu. Pretilost je ogromni javno zdravstveni problem koji se proširio cijelim svijetom i koji pridonosi morbiditetu i mortalitetu.

k“U industrijaliziranim zemljama je svakodnevno u porastu broj bolesti koje uzrokuje pretilost, uključujući kardiovaskularne bolesti i dijabetes. Mi smo pokazali da bi bijeli čaj mogao biti idealan prirodni izvor tvari za mršavljenje”, izjavio je glavni istraživač Marc Winnefeld.

Znanstvenici su proučavali biološke učinke ekstrakta bijelog čaja, koji predstavlja najmanje obrađenu verzija biljke pod imenom Camellia sinensis. Rezultati istraživanja, objavljenog u časopisu Nutrition and Metabolism pokazuju da ovaj biljni ekstrakt učinkovito zaustavlja stvaranje novih ljudskih masnih stanica. Štoviše, istraživači su otkrili da ekstrakt bijelog čaja stimulira mobilizaciju masti iz zrelih masnih stanica. Drugim riječima, čini se kako bijeli čaj ubija višak masnoće.

Bijeli čaj se dobiva iz pupova i prvih listova. Budući da se ovaj čaj puno manje prerađuje od ostalih, utvrđeno je da posjeduje obilje prirodnih spojeva. Za njih njemački istraživači vjeruju da pozitivno utječu na naše masne stanice.

 
K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo